barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Derrick Procell – Why I Choose To Sing The Blues

Derrick Procell zingt al vanaf toen hij nog een kind was. Hij trad al op toen hij daar volgens de Amerikaanse wet nog te jong voor was en zijn eerste opnamen maakte hij met de band Mother’s Worry toen hij zestien jaar oud was. We zijn nu enkele decennia verder en Derrick heeft er vele duizenden uren op zowel podium als in de studio op zitten. Zijn stem is te horen in reclamespots, zijn nummers zijn gebruikt in film en tv-series en ook door anderen opgenomen. Een aantal jaar geleden begon hij samen met Terry Abrahamson nummers te schrijven. Ook Abrahamson heeft een respectabele carrière gemaakt, heeft o.m. een Grammy Award in de kast staan en zijn nummers zijn opgenomen door Muddy Waters en Bob Margolin.

De samenwerking tussen Procell en Abrahamson resulteerde in een zestigtal nummers, waarvan er acht op deze zijn terechtgekomen. De overige vier nummers zijn uitsluitend door Procell geschreven. Behalve de zang speelt Procell ook keyboard, harmonica, bas en de programmering van de drums. Voor de overige instrumenten staan hem goede studiomuzikanten ter zijde. Als speciale gasten horen we zanger Eddie Shaw, harmonicaspeler Billy Branch en gitarist Bob Margolin, elk op een nummer meespelen. Het resultaat mag er zijn: twaalf goed geschreven nummers met elk een veelzeggende tekst. Een ode aan Howlin’ Wolf in “The Wolf Will Howl Again”, een reis door de blues “Why I Choose To Sing The Blues”, de dood van B.B. King in “Who Will Tell Lucille” om maar een paar voorbeelden te geven. In twaalf nummers vertelt Derrick Procell waarom hij de blues zingt.

Van de vele cd’s die ik jaarlijks krijg aangeboden zijn er maar enkele waarvan je rechtop gaat zitten, luistert, nog eens luistert en steeds maar weer naar terug grijpt. “Why I Choose To Sing The Blues” van Derrick Procell is er zo een. Een eenzaam hoog niveau.

Website: www.derrickanamerican.com


Reacties

Derrick Procell op 14-12-2016 22:23
Eric… 
Thank you so much for your enthusiastic review of my new CD.
I am overwhelmed and humbled by your kind words. 
I'm glad that this record is making you feel the way I hoped it would. 
Now you understand just why I choose to sing the blues!
Best,Derrick Procell
Han de Tekort op 15-12-2016 14:52

Fantastisch!

Frank Roszak op 16-12-2016 07:58

Thank u Eriic and the hits just keep on comingRegards Frank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl