barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Douglas Greer – Baja Louisiana

Dat Douglas Greer uitmunt in een hoge productie kan niet bepaald worden gezegd. Tien jaar na zijn goed ontvangen debuutalbum “Just A Man” komt hij pas eens met de opvolger op de proppen. Het is niet zo dat de goede man heeft stilgezeten. Zijn optredens voerden door de VS en Europa. Ook Nederland heeft hij diverse keren bezocht. Multi-instrumentalist Mark Hallman (drums, bas, zang en alle andere instrumenten), die ook voor de productie en techniek zorgde, haalde David Grissom (gitaar), Bradley Kopp (gitaar), Michael Ramos (piano) naar de studio.

Op “Baja Louisiana” staan elf door Greer zelfgeschreven nummers. En wat voor nummers. Zoals het een beetje singer-songwriter betaamt zijn het elf kleine verhaaltjes verpakt in een muzikaal jasje. En het gaat ook nog ergens over. Denk bijvoorbeeld aan “Take My Name Off Your Facebook Page”, waar de titel aan aanduidt waarover het gaat. Muzikaal zitten we ergens tussen de betere country en countryrock, zoals een Steve Earl die nummers van Townes van Zandt speelt. Een prima cd met voor mij als beste nummer het rockende “Christmas In Travis County Jail”

Website: www.douglasgreermusic.com

Reacties

Douglas Greer op 06-12-2016 21:56
Hi Eric, I just read the translated version from the email. Thank you so much for the kind words! I really appreciate the review and will share it.
And thank you for supporting independent music in general. Without people like you, guys like me might not be able to do this.
Jan Janssen op 07-12-2016 13:10

Bedankt Eric,

 

Ben het helemaal met je eens Christmas In Travis County Jail is verreweg het beste nummer op deze plaat. Hij heeft er meer van dit soort maar die hebben het niet gehaald. Deze plaat had een wereldplaat kunnen worden.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Jan Janssen

www.facebook.com/realrootscafe

www.twitter.com/realrootscafe

Han de Tekort op 07-12-2016 22:48

Prachtig.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl