barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dustin Pittsley Band – Dustin Pittsley Band

Dat Tulsa, Oklahoma muzikaal vruchtbaar is mag als algemeen bekend worden beschouwd. Dit met mensen als Leon Russell en J.J. Cale als beroemdste voorbeelden. Maar met het verscheiden van beide giganten is de voorraad aan muzikaal talent zeker nog n iet uitgeput. Een voorbeeld hiervan is een man als Dustin Pittsley. Geboren in Chandler, Oklahoma (tussen Tulsa en Oklahoma City) is de basis van zijn muzikale ontwikkeling gelegd door de platenverzameling van zijn vader. Vanaf zijn tienerjaren heeft Dustin een reputatie als gitarist opgebouwd en in de loop van zijn carrière heeft hij zowel zijn vocale als zijn schrijvende talenten steeds meer ontwikkeld.

Met de eenvoudige titel “Dustin Pittsley Band” is onlangs zijn zevende cd verschenen met daarop negen zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door David Teegarden Jr. (drums), Chris Kyle (keyboards) en Donnie Wood (bas). Wat stijl betreft kun je denken aan een combinatie van blues, southern rock, americana. Negen mooie muzikale verhaaltjes, variërend van rockend werk tot ballads, het zit er allemaal in. De band zorgt voor een adequate steun, Dustin heeft een prima, goed verstaanbare stem en een vloeiende gitaarstijl. Ik ben vooral onder de indruk van “Rare To Be Right”. Gedragen door het orgel, de tempowisselingen, het haast lyrisch aandoende outro zorgen ervoor dat dit een van de hoogtepunten is.

Een prachtige cd, een absolute aanrader voor iedere liefhebber van de muziek van bv de Allman Brothers Band en Gov’t Mule.

Website: www.facebook.com/dustinpittsley


Reacties

Han de Tekort op 19-12-2016 10:25

Dat klinkt lekker. Op het verlanglijstje!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl