barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeff Chaz – This Silence Is Killing Me

Met een cd met deze titel voegt Jeff Chaz de daad bij het woord. Het is tien jaar stil geweest, maar na een Best of-cd in 2015 is dit al het tweede album dat deze uit New Orleans afkomstige zanger en gitarist in 2016 uitbrengt. De tijd van stilte is voorbij, dat is duidelijk. Voor zijn biografie verwijs ik verder naar zijn website. Daar is de rijke muzikale geschiedenis van hem te vinden.

Op “This Silence Is Killing Me” staan elf door Jeff zelfgeschreven nummers, waarin hij toont dat hij naast een goede zanger en gitarist ook nog een prima songwriter is. Elf korte verhaaltjes in een muzikaal jasje zijn het. Wat onderwerpen betreft is het gewoon de blues: vrouwen, treinen, ellende. Maar ook met een knipoog; er staat zelfs een kerstliedje op “Merry Christmas To You”. Begeleid wordt hij hier door Doug Therrien (bas), Doug Belote (drums) en Michael Skinkus (percussie). Het toetsenwerk komt van John Autin en Tom Worrell. Dan is er nog de blazerssectie met A.J. Pittman, Michael Genevay en Ward Smith en Harry Hardin speelt viool. Chaz heeft een rauw soulvol stemgeluid en zijn gitaarspel is ongemeen fel. Gesteund door deze uitstekende band is het hem weer gelukt een prima cd te maken. Mijn favoriete nummers zijn het soulvolle “This Silence Is Killling Me”, de ballad “The Blues Is My Drug” en het rockende “The Backwash Blues”.

Wat zich in de tien jaar pauze bij Jeff Chaz precies heeft opgehoopt weet ik niet, maar gezien het feit dat hij binnen een jaar twee keer een meer dan uitstekende cd weet uit te brengen laat vermoeden dat hij op creatief gebied niet heeft stilgestaan. Grote klasse.

Website: www.jeffchazblues.com

Reacties

Frank Roszak op 12-12-2016 08:04

Thank u Eric Happy Holidays to u and ur FamilyRegards Frank Roszak KBA Recipient 2014 PUBLICIST

Han de Tekort op 12-12-2016 08:11

Inderdaad weer van grote klasse

Jeff Chaz op 12-12-2016 21:20

Thanks Eric for the great review my brother! I hope to make it to the Netherlands sometime and be heard not only on the radio but in person!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl