barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Calvin Abney – Far Cries And Close Calls

Of het nu aan het water of de lucht ligt of het een andere oorzaak heeft, feit is dat uit Tulsa, Oklahoma bijzonder goede muzikanten komen. De bekendsten zijn hiervan zijn natuurlijk Leon Russell en J.J. Cale, maar de lijst is veel en veel langer. Een van de jongere muzikanten die uit deze komt is John Calvin Abney, een Multi-instrumentalist die veel als begeleider van anderen heeft opgetreden. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft hij het behoorlijk druk gehad met 400 optredens en het uitbrengen van twee ep’s en twee volwaardige cd’s. Het eerste album, “Better Luck” werd goed ontvangen en nu is de opvolger “Far Cries And Close Calls” verkrijgbaar.

Abney is een liedjesschrijver die mooie bedachtzame, soms introverte, nummers kan schrijven. Niet zelden gaan deze over eenzaamheid en mislukking. Zijn muziek grijpt terug naar de folk-, pop- en bluesstijl van de jaren zestig. Soms klinkt er een John Lennon of Stephen Stills door. Heel fraai is bijvoorbeeld de akoestische folksong “Way Out”. Dat hij ook kan rocken bewijst hij in nummers als “I’ll Be Here, Mairead” en “Jailbreak”.

Een talentvol muzikant, deze John Calvin Abney. Ik denk dat we veel van hem kunnen gaan horen.

Website: www.johncalvinabney.com

Reacties

Han de Tekort op 09-12-2016 07:40

Mooi

John Calvin Abney op 09-12-2016 07:45

Eric, thank you so much. I just put it on my Twitter and will put it up Facebook later today. Thank you for all your kind words!! I wish you well this time of year

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl