barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Veldman Brothers – Refuel

Als enige tijd gonst het van de geruchten dat een nieuwe cd van The Veldman Brothers op handen is. Een gebeurtenis waar reikhalzend naar wordt uitgezien, want de broers hebben hun fans nog nooit teleurgesteld. Na tien jaar en vijf albums vond men het kennelijk tijd voor een personeelswisseling en sinds ruim een jaar horen bassist Fred van der Wende en drummer Han Neijenhuis bij de band. De kern ervan, zanger/gitarist Gerrit Veldman en zanger/organist/harmonicaspeler Bennie Veldman, is ongewijzigd gebleven.

Met “Refuel” is nu de zesde cd verschenen. Met daarop elf zelfgeschreven nummer, waarvan negen van de hand van Gerrit en twee door Bennie. Het is weer de Veldman Brothers, zoals we ze kennen. Gebaseerd op de Chicagoblues, maar met duidelijke invloeden uit de R&B, rock ’n roll en de blues uit Texas en Mississippi. De cd is in vier dagen tijd opgenomen en dat komt het spontane live-gevoel ten goede. De band is prima op elkaar ingespeeld en van de eerste tonen van de instrumentale opener “Brothers Groove” tot het rockende “One Step Closer” swingt het als nooit tevoren. Mijn favoriete nummers zijn “Journey”, een echte blues met Bennie op de harmonica, “Suspicious” (she won’t believe what I’m saying) met schitterende slidegitaar van Gerrit, en “No Love Song”, gebouwd op een funky ritmesectie met wederom geweldig gitaarwerk.

Ook deze zesde cd van The Veldman Brothers is een pareltje in de Nederblues. Wederom bewijzen zij tot de nationale top te horen en naar mijn mening kunnen zij ook internationaal een partijtje meeblazen.

Website: www.veldmanbrothers.nl

Reacties

Han de Tekort op 08-12-2016 10:15

Toppers. Staat inmiddels op mijn verlanglijst.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl