barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Latini – The Blues Just Makes Me Feel Good

Iemand die al sinds enige tijd bij de top van de Detroitse bluesscene hoort is wel John Latini. Hij maakt deel uit van het kwartet de Flying Latini Brothers, een duo dat hij met Jamie-Sue Seal vormt en met “The Blues Just Makes Me Feel Good” is zijn eerste solo-cd verschenen. Naast een goed zanger, percussionst en uitstekend gitarist is Latini ook nog een prima songwriter. Van de dertien nummers zijn er elf van zijn hand.

Op de cd wordt hij begeleid door Nolan Mendenhall (zang, bas, percussie), Brian Roscoe White (gitaar, percussie) en Todd Glass (drums). Daarnaast horen we aanvullende zang, blaasinstrumenten en toetseninstrumenten. De cd opent rustig met de eerste maten van “Black-Eyed Blues”, maar zodra de blazers inzetten gaat het ritme in een hogere versnelling en trekt Latini’s gitaar de zaak verder open. Het begin van een reis dat de luisteraar na dertien nummers naar adem happend achterlaat. Dertien nummers lekkere blues door de blazers geïnjecteerd met soul. Vrolijke nummers als “Hard Walkin’ Woman” worden afgewisseld door de meer bedachtzame songs als “My Town’s Got A River And A Train”, een ogenschijnlijk simpel gegeven, maar je moet er toch maar opkomen.

Joh Latini is voor mij een ontdekking en een positieve verrassing. Uitstekend.

Website: www.johnlatini.com

Reacties

Han de Tekort op 06-01-2017 08:21

Klasse

Frank Roszak op 06-01-2017 10:42

Thank u EricRegards Frank Roszak

John Latini op 11-01-2017 20:24

Eric, Sorry for the delayed response, ... only just seeing this today , but Thank You! I really appreciate all of your kind words and I hope your sentiment spreads throughout the Netherlands!Thanks for helping to spread the word,John

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl