barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Phil Gammage – Used Man For Sale

De oorspronkelijk uit Houston, Texas afkomstige en nu in New York woonachtige Phil Gammage heeft met “Used Man For Sale” zijn achtste album op de markt gebracht. Naast op zijn eigen cd’s en tijdens een van zijn concerten is hij ook te horen in tv-shows en commercials. Naast zang, gitaar en harmonica schrijft hij zijn eigen nummers.

Op “Used Man For Sale” staan tien zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door Kevin Tooley (drums), Frank DiNunzio III (bas), Johnny Young (piano, keyboards) en Michele Butler (achtergrondzang). Ieder nummer van deze cd is fraai gestalte gegeven, of het nu op muzikaal als op tekstueel gebied is. Muzikaal gezien zitten we in wat we rootsmuziek of americana noemen, een mix van blues, country, rock en folk. Een goed voorbeeld hiervan is “Arms Of A Kind Woman”, een blues met duidelijke invloed uit de country. De teksten van Gammage zijn van het soort die je rustig op jezelf moet laten inwerken. Sommige nummers zijn vlot en haast vrolijk, terwijl andere duister en droevig zijn. Mijn twee favoriete nummers, namelijk “I Beg Of You” en “Ride With Railroad Bill” horen bij de laatste.

Jammer genoeg, en tot mijn schande gebied de eerlijkheid mij te zeggen, ken ik het oudere werk van Gammage (nog) niet. Het is moeilijk om e.e.a. met elkaar te vergelijken. Maar over het geheel genomen is dit een goede cd.

Website: www.philgammagemusic.com

Reacties

Han de Tekort op 04-01-2017 07:39

Mooi!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl