barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Rolling Stones – Blue & Lonesome

Er is veel over te doen geweest, deze nieuwe cd van de Rolling Stones. De één vindt dat dit het beste is wat er dit jaar is verschenen, de ander zegt erover het maar een rammelgedoe te vinden. Moet het worden vergeleken met het werk van andere bands, of dien  je er rekening mee te houden dat het juist de Rolling Stones zijn die dit uitbrengen of niet?

Feit is wel dat een groep van 70+ers (voor het gemak rekenen we het jonkie, de 69-jarige Ron Wood er ook maar bij) een hele fijne bluesplaat hebben gemaakt. Het viertal Jagger, Richards, Watts en Wood is goed op dreef en het spelplezier is duidelijk aanwezig. Vooral de 73-jarige Jagger is goed op dreef met zijn zang en harmonicawerk. Als bluesbandje in de vroege jaren zestig begonnen is door hun ruim 50-jarige carrière steeds weer duidelijk geweest dat ze de blues nooit helemaal zijn vergeten. En op “Blue & Lonesome” brengen de heren nogmaals een ode aan hun helden. We horen twaalf nummers, bluesklaasiekers van Little Walter, Willie Dixon, Howlin’ Wolf, Magic Sam, Eddie Taylor, Jimmy Reed en Little Johnny Taylor. Het viertal wordt gesteund door Darryl Jones (bas), Chuck Leavell (piano, Hammond B3) en Matt Clifford (toetsen). Op twee nummers horen we ook nog het gitaarspel van Eric Clapton.

Het is gewoon lekker om te horen hoe deze supersterren de oude tijden laten herleven en misschien, heel misschien, lukt het hen deze bijzonder mooie muziek opnieuw in de belangstelling te krijgen.

Website: www.rollingstones.com

Reacties

Han de Tekort op 10-01-2017 07:38

Ik heb al gekocht. Goede cd.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl