barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Thomas Charlie Pedersen – Second Hand War

De fans van Vinyl Floor zullen even achter hun oren krabben als ze het debuutalbum van zanger cq voorman Thomas Charlie Pedersen beluisteren. Kun je Vinyl Floor onder in het laatje van de  indierock stoppen, op “Second Hand War” is Pedersen op een veel ingetogener wijze te horen. En dat niet alleen qua zang maar ook in het gebruik van de instrumenten. Hij begeleidt zichzelf namelijk uitsluitend op akoestisch gitaar, piano of banjo.

Wat inhoud betreft gaan zijn nummers over het algemeen over zijn frustraties, emoties en demonen. Wellicht is de intimiteit en het persoonlijke karakter van de nummers de reden dat Pedersen deze als soloalbum heeft uitgebracht en niet met Vinyl Floor. Zoals met veel van zijn liedschrijvende collega’s en dichters zijn Pedersens teksten op verschillende manieren uit te leggen. Er zijn meerdere lagen en ieder kan er het zijne uithalen. Een goed voorbeeld hiervan zijn “Letter From The Dead” en “Kill With Kindness”. Luister er maar eens goed naar en laat de tekst ervan diep op je inwerken. Het mooiste nummer vind ik zelf de pianoballade “Uneasy Feeling”, waarin Pedersens stem en pianobegeleiding perfect ineen passen.

Met “Second Hand War” heeft Thomas Charlie Pedersen een meer dan uitstekend album met intieme en persoonlijke nummers uitgebracht. Prachtig.

Website  https://www.facebook.com/thomas.c.pedersen  Reacties

Han de Tekort op 05-01-2017 14:18

Yep, ook goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl