barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eliza Neals – 10,000 Feet Below

In haar woonplaats Detroit is Eliza Neals een zangeres om rekening mee te houden. Voorzien van een stem waar de jonge Tina Turner jaloers op zou zijn geweest heeft ‘The Detroit Diva’, zoals ze wordt genoemd, diverse prijzen in de wacht weten te slepen. Haar vorige album “Breaking And Entering” kreeg wereldwijde waardering en levert Eliza twee Detroit Music Awards op.

Op “10,000 Feet Below” heeft Eliza het neusje van de zalm aan muzikanten rond zich weten te scharen. Haar partner, meestergitarist Howard Glazer, is er slechts een van. Van de elf nummers zijn tien door haar zelf geschreven, al dan niet met een collega. De cd begint eerst nog rustig met de countryblues “Cleotus” met alleen handklap en de slidegitaar van Glazer als begeleiding. Maar vanaf het tweede nummer “Another Lifetime” is het gedaan met de rust. Dat ze naast een uitstekende zangeres ook prima de toetsen weet te beroeren komt het best naar voren in “Cold Cold Night” en de Skip James cover “Hard Killing Floor”. Mijn favoriete nummers zijn de stevige blues “You Ain’t My Dog No More” met venijnig slidespel van Glazer, en het al genoemde “Cold Cold Ground” door de mooie interactie tussen de akoestische gitaar van Paul Nelson en de piano van Eliza.

Voor fans van goed gemaakte bluesrock is dit album een absolute aanrader.

Website: www.elizaneals.com


Reacties

Frank Roszak op 28-02-2017 09:09

Thank u Eric.. Hope all is wellRegards Frank Roszak

Eliza Neals op 28-02-2017 09:10
Thanks So Much Eric!!
I'm glad you're enjoying the Album and used my signed copy for the photo. I appreciate your ear and glad you attached a translation! Thank you
Eliza Neals
Eliza Neals op 28-02-2017 15:26
Thanks so much we very much appreciate it !
Eliza xoSent from my iPhone
Han de Tekort op 01-03-2017 09:14

Mooi!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl