barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eric Gales – Middle Of The Road

Nadat hij in 2009 een tijdje in de gevangenis heeft gezeten voor het bezit van drugs en een wapen heeft het een tijdje geduurd, maar met “Middle Of The Road” vindt Eric Gales zelf dat hij geestelijk en lichamelijk weer sterk genoeg is om de wereld aan te kunnen. Ondanks de hoge kwaliteit van voorgaande albums meent hij er nu weer helemaal bovenop te zijn. De van oorsprong rechtshandige gitarist, die zich zelf op een rechtshandige gitaar linkshandig heeft leren spelen werd in 1991 als grote belofte gezien toen hij als 16-jarige zijn eerste cd uitbracht. Voor zijn collega’s en kenners heeft hij die belofte volledig heeft ingelost. Het grote publiek blijft nog wat achter.

Op “Middle Of The Road” staan elf nummers die zich allemaal bewegen in de wat stevigere blues met duidelijke soul- en funkinvloeden. Zijn begeleiders zijn Aaron Haggerty (drums), Dylan Wiggins (Hammond B3), LaDonna Gales (backing vocals) en Maxwell ‘Wizard’ Drummey (mellotron). Verder horen we als gastmuzikanten onder meer Gary Clark Jr. en Eugene Gales. Eric Gales zelf neemt zang, de gitaren en bas voor zijn rekening. In het eerste nummer “Good Time” laat hij horen dat hij helemaal terug is (‘I’m back and I’m bad’) en “Change In Me (the Rebirth)” bevestigt dit nog eens. Het mooiste nummer voor mij is “Help Yourself”, een rockend bluesnummer waarin we de nog maar 17-jarige Christone ‘Kingfish’ Ingram samen met Gales horen vlammen.

Het zou zo maar eens kunnen dat Eric Gales met “Middle Of The Road” eindelijk bij het grote publiek doorbreekt en zijn zo verdiende plaats kan innemen tussen de collega’s bij wie dit wel is gelukt. Het album biedt in ieder geval alle kansen daartoe.

Website: www.ericgalesband.com


Reacties

Han de Tekort op 18-02-2017 10:20

Prachtig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl