barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Heigh Chief – Heigh Chief

Er wordt nogal eens geklaagd dat de blues dood is, dat er geen zelfgemaakte muziek meer wordt gespeeld en meer van dat soort dingen. Niets is minder waar. Zowel internationaal en nationaal duiken iedere keer weer jonge bands op die terug grijpen op de oude blues. Weliswaar met hier en daar de een of andere invalshoek, maar zoiets heet evolutie. Ook Noorwegen heeft een bloeiende bluesscene en de Heigh Chief is een voorbeeld van zo’n band met jonge honden. Ooit begonnen als de Marcus Løvdal Band hebben de heren al wat stappen weten te zetten. In 2013 wonnen zij zowel de Notodden Bluescup en bereikte de band de tweede plaats in de ‘Battle of the Bands’. Ook waren zij in 2015 en 2016 uitgezonden naar de International Blues Challenge in Memphis. Naast Noorwegen zijn zij een populaire liveband in Duitsland.

De band heeft zich omgedoopt tot Heigh Chief en onder deze naam is nu hun tweede cd, genaamd “Heigh Chief”, verschenen. De band bestaat uit de al genoemde Marcus Løvdal (zang, gitaar), Bjørn Blix (gitaar, zang), Lasse Kulsrud Nordby (bas) en Jonatan Eikum (drums). Op de cd worden zij vergezeld van Hammondorganist Lars Christian Narum. Op de cd staan tien goed geschreven nummers. Wat stijl betreft bewegen de heren zich in de goed in het gehoor liggen de rock, die duidelijk is beïnvloed door blues en soul. Het klinkt allemaal lekker, goed gevarieerd van rocksongs tot ballads. Mijn persoonlijke favorieten zijn de onvervalste bluesrocker “Nothing But To Worry” en de naar het lyrisch neigende “Going South”.

“Heigh Chief” is voor mij een eerste kennismaking met deze Noorse band; een kennismaking die mij aangenaam heeft verrast. Ik denk dat de heren ook live hun mannetje staan.

Website: www.heighchief.com

Reacties

Han de Tekort op 02-03-2017 09:04

Leuk

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl