barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mercy John – This Ain’t New York

De naam van de artiest en de titel van de cd doen vermoeden dat we het hier met een Amerikaan te doen hebben. Niets is minder waar. John Verhoeven, zoals Mercy John bij de burgerlijke stand staat ingeschreven, komt uit het Noord-Brabantse Erp. Naast muzikant is John docent music marketing aan Fontys in Tilburg. Onder de naam John Henry bracht hij al het goed ontvangen album “Five More Days & A Matter Of Somewhere” uit.

Nu is zijn nieuwe cd “This Ain’t New York” verschenen, waarop hij zich Mercy John noemt. Een album met twaalf nummers, dat is geproduceerd door de gerenommeerde Gabriël Peeters. John wordt begeleid door zijn eigen band, bestaande uit Rolf Verbaant op gitaar, Kirsten Boersma op toetsen, Tom Zwaans op bas en John Maasakkers op drums. De zelfgeschreven nummers gaan over  eenzaamheid en verdriet, hoop en liefde, angst en heimwee. Zeer persoonlijk. Mooi geschreven en gemusiceerd. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn “The Rain” en “Strangers”, de laatste door zowel de zeer beklemmende tekst als het prachtige gitaarwerk van Verbaant, die het nummer op het eind naar een mooi hoogtepunt stuwt.

Met “This Ain’t New York” heeft John opnieuw een prachtig album uitgebracht. Op 12 februari vond de cd-presentatie plaats in Poppodium W2 in ’s Hertogenbosch. Mercy John toert deze maanden als voorprogramma van J.W. Roy door het land.

Website: www.mercyjohn.com


Reacties

John Verhoeven op 20-02-2017 22:43
Hoi Eric, Bedankt voor de mooie woorden. Hebben vandaag een aantal quotes gepost op onze Facebook. Die van Maxazine stond er uiteraard tussen.
Han de Tekort op 21-02-2017 16:24

Topper

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl