barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
De Kat – De Kat II

Onbekend maakt onbemind. Het is door de tomeloze energie van promotor Hans Broere dat mij de muziek van de Groningse formatie De Kat ter ore komt. En eerlijk gezegd, ik moest er even aan wennen. Het bracht mij weer terug naar de jaren, dat ik onder het genot van een pretsigaretje, op mijn jongenskamer urenlang kon luisteren naar de Grateful Dead, Pink Floyd, Jefferson Airplane en meer van deze psychedelica.

De band met drummer Sjors de Ruiter, bassist Jasper Visser en de gitaristen David Lamain en Erik de Vries, weet precies de essentie van de psychedelische muziek weer te geven. Instrumentaal, langzaam opbouwend om in explosies van gitaargeweld terecht te komen. Vaak sferisch, in mineur en hypnotiserend.  Zeven nummers zijn van de hand van de band zelf en bewegen zich in dat stramien. Een uitzondering vormt het door Peter Green geschreven “Fool No More”, een prachtige blues en een fraai eerbetoon aan deze gitaarmeester. Het is overigens het enige nummer waar wordt gezongen.

Zoals ik al schreef, het was even wennen. Maar ook zonder pretsigaretje is het een album geworden waar heerlijk naar kan worden geluisterd. Ik ben benieuwd hoe de band live klinkt.

Website: https://nl-nl.facebook.com/ditisdekat/

Reacties

Erik de Vries op 30-03-2017 09:33

Hey Eric, bedankt voor je recensie over de Kat. Tof dat je er zo van genoot net als wij!

Han de Tekort op 02-04-2017 22:00

Klinkt goed

De Kat op 03-04-2017 07:11

Bedankt voor de mooie recensie, Eric

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl