barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Johnny Mastro & Mama’s Boys – Never Trust The Living

Johnny Mastro & Mama’s Boys is zeker geen onbekende in deze contreien. Regelmatig hebben zij onze lage landen bezocht en zijn zij altijd een welkome gast geweest. De cd die onlangs op mijn deurmat belandde, “Never Trust The Living”, is eigenlijk al in 2015 uitgebracht en is toen al bij hun concerten te koop geweest. Maar nu wordt deze ook officieel uitgebracht en is ook via de gebruikelijk verkoopkanalen te verkrijgen. De band is oorspronkelijk afkomstig uit Los Angeles, maar woont inmiddels al weer enkele jaren in New Orleans. Naast voorman Johnny Mastro (zang, mondharmonica) bestaat deze uit gitarist Smokehouse Brown, bassist Dean Zucchero en drummer Rob Lee. Mastro en Brown zorgen voor de eigen nummers.

Het album begint met een vals lachje van Mastro als intro van “Snake Doctor”, de eerste van de elf nummers op het album. Acht ervan zijn eigen composities van Mastro al dan niet in samenwerking met Brown. Elf nummers met diepe blues, goede gevarieerd van vlotte riedels tot bedachtzame ballads. Het gitaarwerk is ruig, het fundament van drums en bas staat als een huis, en de harmonica is deels sprankelend, deels rauw. Mijn favoriete nummers zijn de bedachtzame ballad “Don’t Believe” en de geheel eigen versie van Freddie Kings “The Sad Night Owl”.

Met “Never Trust The Living” hebben Johnny Mastro & Mama’s Boys weer een mooi album afgeleverd. Bij mij ligt hij al met regelmaat in de cd-speler en ik denk dat dit nog wel even zal aanhouden.

Website: www.johnnymastro.com

Reacties

Frank Roszak op 14-03-2017 07:01

Thank u Eric  I know he comes there quite a bit and for a whileRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 14-03-2017 09:15

Toppers. Altijd goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl