barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Steve Kozak Band – It’s Time

Met “It’s Time” heeft de Steve Kozak Band hun vierde album op de markt gebracht. En een om trots op te zijn. Steve Kozak is al ruim dertig jaar een vaste factor aan de Canadese westkust; hij komt uit Vancouver. Hij is winnaar van een Maple Leaf Award en heeft een hele rij aan nominaties op zijn naam staan.

Naast de al genoemde Kozak maken bassist Rogert Brant, drummer Chris Nordquist en pianist/organist Dave Webb deel uit van de band. Verder horen we nog gitarist Matthew ‘Axe Murderer’ Rogers, harmonicaspeler Shawn ‘The Harpoonist’ Hall, saxofonist Jerry Cook en gitarist Dave Vidal op een aantal nummers. Van de twaalf nummers zijn er zeven door Kozak (mee)geschreven. De stijl is te omschrijven als typisch Westcoast. Blues, maar dan met een zonnig randje. Steve en band zijn uitstekende muzikanten die goede aanstekelijke muziek weten te maken. Kozaks zang en gitaar vallen bijzonder op in nummers als “Cane Sugar Sweet” en “Every Night And Every Day”, een cover van Magic Sam. Mijn favoriete nummers zijn “One Woman I Need” van Anson Funderburgh en “Love, Life And Money” van Henry Glover/Julius Dixon, dat in 1956 door Little Willie John op de plaat is gezet.

Gewoon een prima album. Niets mis mee.

Website: www.stevekozakband.com

Reacties

Steve Kozak op 31-03-2017 08:12

Hello Eric,Greetings from Vancouver!Thank you very much for your nice review of my new album!Very much appreciate your kind words and thank you for the translation.All the best,Steve Kozak

Han de Tekort op 31-03-2017 15:07

Mooi

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl