barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Thornetta Davis - Honest Woman

Thornetta Davis is een zangeres met een enorme staat van dienst. Als voorbeelden noem ik de meer dan dertig Detroit Blues Awards in de kast, samenwerking met onder meer Bob Seger en Kid Rock, een eigen soloalbum, wereldwijde tournees en muziek die te horen was in films, commercials en tv-series. Haar “Cry” uit 1996 was bijvoorbeeld te horen in The Sopranos. In 1996 verscheen haar eerste cd, “Sunday Morning Music”. Een tweede album heeft ruim twintig jaar geduurd; een periode waarin Thornetta zeker niet heeft stilgezeten, gezien haar staat van dienst.

“Honest Woman” is de naam van de betreffende tweede solo-cd, waarop dertien nummers te vinden zijn, waarvan twaalf van de hand van Thornetta zelf. Zij wordt begeleid door topmuzikanten, waarvan Kim Wilson en de broers Larry en Steve McCray de bekendste zijn. De cd begint met het enige nummer dat niet door haar zelf is geschreven. Het is een gedicht van haar zus Felicia, “When My Sister Sings The Blues”, waarop deze slechts wordt begeleid door gitarist Brian Roscoe. Op de rest van cd is het podium voor Thorrnetta. Het is een mix van stijlen en tempo’s, variërend van gospel en Memphis soul tot rauwe Detroit blues. Davis heeft een stem die zowel kan fluisteren als brullen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de funky gospel “Set Me Free”, de ballad  “(Am I Just A) Shadow” en het rockende  “I Believe (Everything Gonna Be Alright)” met vlammende slidegitaar van Brett Lucas.

“Honest Woman” is een cd die mij van begin tot eind blijft fascineren. Opwindend en ontroerend. Ik hoop niet dat het weer twintig jaar duurt voor we weer iets nieuws van haar te horen krijgen.

Website: www.thornettadavis.com

Reacties

Frank Roszak op 20-03-2017 09:08

Thank u very much Eric always appreciate your work

Han de Tekort op 21-03-2017 09:27

Prachtig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl