barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lauren Mitchell – Desire

‘Soul’ en ‘een strot als die van Aretha Franklin of Etta James’ waren de eerste conclusies die ik trok toen ik de cd voor de eerste keer beluisterde. Lauren Mitchell is een veelzijdige zangeres met een kracht die je maar zelden zult horen. In 2016 waren zowel haar privéleven als professionele carrière in een flinke dip geraakt. Maar kennelijk is zij helemaal terug met een nieuwe look (de speelse krullen hebben plaats moeten maken voor een sportieve blonde coupe) en met behulp van de vermaarde producer/drummer Tony Braunagel is er ook weer een nieuwe cd, genaamd “Desire” verschenen.

Naast de al genoemde Braunagel aan de knoppen en achter de drumkit horen we door de wol geverfde muzikanten als Johnny Lee Schell, Josh Sklair en Jose Ramirez, toetsenman Jim Pugh en bassist Reggie McBride om er maar een paar te noemen. Op “Desire” staan dertien nummers, waarvan vier eigen composities. De overige negen nummers zijn covers die al eerder zijn vertolkt door haar grote helden en heldinnen. Wat de cd ook een soort van eerbetoon aan hen maakt. Gelukkig trapt Lauren niet in de val om de zoveelste versies van “Tell Mama” of “I’d Rather Go Blind” te vertolken, maar te kiezen voor de wat onbekendere nummers. Zo horen we onder meer “I Don’t Need Nobody” (Sam & Dave), “Jump Into My Fire” (Etta James) en “Anti-Love Song” (Betty Davis). Erg mooi vind ik de eigen compositie “Desire” met een fraai stuk slidegitaar door Steve Fister, en het van Aretha Franklin bekende “Good To Me As I Am To You”, wat hier als mooie blues wordt uitgevoerd.

Een uitstekend album van een uitstekend zangeres, die de kunst verstaat haar gevoelens te vertolken in prachtige muziek.

 

Website: www.laurenmitchellband.com

Reacties

Frank Roszak op 18-04-2017 18:32

Thank u Eric  very niceRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 19-04-2017 14:43

Die heeft inderdaad een prima 'strot'. Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl