barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sean Chambers – Trouble & Whisky

De muzikale carrière van uit Florida afkomstige Sean Chambers begon in 1998 toen hij lid werd van de band van Hubert Sumlin. Deze verbintenis duurde tot en met 2003. Door het Britse muziektijdschrift Guitarist werd hij uitgeroepen tot een van de vijftig belangrijkste bluesgitaristen van de afgelopen eeuw. Met “Trouble & Whiskey” is onlangs Seans zesde cd verschenen, zijn eerste bij American Showplace Music.

Op “Trouble & Whiskey” wordt Sean Chambers begeleid door zijn eigen band, bestaande uit drummer Kristopher Schnebelen, bassist Todd Cook en keyboardspeler Michael Hensley. Daarbij horen we bijdragen van John Ginty op Hammond B3 en de jonge Jimmy Bennett op gitaar. Van de tien nummers zijn er zeven door Chambers geschreven. De drie covers zijn van Rory Gallagher, Johnny Copeland en B.B. King. Uit zijn eigen nummers kunnen we opmaken dat Chambers schatplichtig is aan deze drie voorbeelden. Zijn muziek is een combinatie van pure blues en rauwe bluesrock. De stijlen lopen uiteen van gevoelige slowblues tot rauw rockwerk. Mijn favoriete nummers zijn de slowblues “Trouble & Whiskey” en het vlotte “Handyman”, waarbij hij op gitaar duelleert met Jimmy Bennett.

Zeker voor fans van de muziek van Rory Gallagher en bijvoorbeeld George Thorogood is dit een cd die het zeker waard is beluisterd te worden.

Website: www.seanchambers.com

Reacties

Sean Chambers op 04-04-2017 07:07

Hi Eric,

Thank you very much for the review. I enjoyed reading it.

Hope to play there one day soon.

Sean

Rick Lusher op 04-04-2017 09:29

Thank you Eric

I appreciate it, as do Sean and Ben

Rick

Han de Tekort op 05-04-2017 09:52

Klinkt goed!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl