barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Third House On The Left – Love To See You Cry

Wie Michael de Jong kent weet dat hij heel kritisch kan zijn over andere muzikanten. Het feit dat hij mij de tip gaf eens te luisteren naar de muziek van het Limburgse duo Third House On The Left kan voor hen als extra aanbeveling gelden. In 2013 vonden zanger/gitarist Robbert Duijf en zanger/harmonicaspeler Guido Brassé elkaar als gepassioneerde fans van traditionele blues en roots.

Op de cd “Love To See You Cry” staan tien door Robbert Duijf zelfgeschreven nummers. De fingerpicking van Robbert, de harmonica van Guido en de samenzang doen op papier denken aan het werk van McGhee en Terry. Maar hun stijl gaat dieper en put zowel uit de Mississippi Delta, gospel als de Ierse folk. We horen invloeden van klassieke helden als Charley Patton en Lead Belly, aangevuld met folk en country. Gitaar en harmonica vullen elkaar mooi aan, en de stemmen van de heren passen prima bij elkaar en zorgen voor een mooie samenzang. Een voorbeeld van deze samenzang met gitaar en harmonica horen we in het nummer “What If”, dat op zijn beurt weer doet denken aan Doc Watson. Een mooi voorbeeld van Roberts meesterlijke fingerpicking-stijl is te horen in het instrumentale “Little Song For You”. Andere mooie nummers zijn “Ticket For The Love Train” en “Every Day”.

Na de cd diverse keren beluisterd te hebben kom ik tot de conclusie dat dit een waar juweeltje geworden is. Slechts met twee stemmen, een gitaar en een mondharmonica zijn Robbert Duijf en Guido Brassé in staat om tien beklijvende nummers te maken. Grote klasse.

Website: www.thirdhouseontheleft.nl

Reacties

Robbert Duijff op 12-04-2017 22:54
Eric, Dank je wel
Ben er een beetje still van geworden, nogmaals bedankt voor je mooie woorden. En vind het fijn dat je de cd mooi vind.
Han de Tekort op 14-04-2017 06:57

Lekker Old School. Klinkt goed

Huub op 19-04-2017 10:20

We waren afgelopen vrijdag aanwezig bij de CD presentatie. Geweldig genoten van Robbert en Guido. Deze mannen spelen en zingen virtuoos. Gitaarspel van Robbert bezorgt je op momenten koude rillingen, zo ook het gevoelige en warme mondharmonica-spel van Guido. De 2 zangstemmen passen perfect bijelkaar. Wij hebben de CD 'Love To See You Cry' meermalen beluisterd. We trekken geen vergelijkingen met anderen, deze mannen zijn van zichzelf meesterlijk. Ga zo door en veel meer mensen gaan nog genieten van jullie muzikale hoogstandjes.

Huub en José Pluijmen

Eric op 20-04-2017 09:37

Wat leuk om deze reactie ook van anderen te horen. Bedankt hiervoor.

Groet, Eric

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl