barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Harlis Sweetwater – Holler, Stomp & Growl

Wat je ook van de Harlis Sweetwater Band mag vinden, consequent zijn ze wel. De lijn die ze vanaf hun eerste album “Lights Goin’ Down” (2013) via “Put It In Dirt” (2014) hebben ingezet is met hun nieuwste, derde cd “Holler, Stomp & Growl” doorgezet. Bovendien dekt de titel de inhoud volledig. De band komt uit Huntington Beach, Californië, maar klinkt alsof zij in het grensgebied van Mississippi en Louisiana zijn opgegroeid.

Op “Holler, Stomp & Growl” horen we tien nummers. Gitarist en zanger Harlis Sweetwater is met zijn rauwe stem en agressieve gitaarstijl prominent aanwezig. Het is rauwe blues, rock ’n roll, soul, dus ‘holler’, ‘stomp’ en ‘howl’. Met regelmatig een rustpuntje op even op adem te komen. De blazers, die we op enkele nummers horen, dragen bij aan het soulgevoel. De band gaat meteen sterk los met de stampende opener “Better Than Whiskey” en neemt wat gas los met het door de mondharmonica gedomineerde “Malvato Stew”. Met het voor mij mooiste nummer “Orange Blossom” krijgen we het eerste rustpuntje in de vorm van een ballad. Het tempo gaat weer omhoog in “Sad Man”, dat wordt gevolgd door de soulvolle ballad “Angel” en de stomper “Wheels On The Mile”. “That Was Yesterday” is een soulvol gezongen ballad, gevolgd door de rockende “Trouble” en “Big Bass Drum”. Het laatste nummer, “3.30 In The Morning”, een lied over spijt hebben, wordt gedragen door orgel en blazers, is een mooie rustige afsluiter van het album.

Ook met zijn derde album heeft Harlis Sweetwater indruk op mij kunnen maken. Echte onvervalste rauw rockende blues. Top.

Website: www.harlissweetwater.com

Reacties

Han de Tekort op 21-05-2017 06:25

Klinkt goed!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl