barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ivor S.K. – Montserrat

Na vorig jaar een EP te hebben uitgebracht is nu van Ivor S.K. (de initialen staan voor zijn achternaam Simpson-Kennedy) een volledige cd verschenen. De nog jonge Australiër – hij is 26 jaar oud – heeft al over de hele wereld gespeeld en zijn inspiratie opgehaald. Als je zijn EP “Delta Pines” met de nieuwe cd vergelijkt is het mooi om te horen hoe hij zich, vooral als songwriter, heeft ontwikkeld.

Op “Montserrat” staan tien door Ivor S.K. zelfgeschreven nummers. Hij begeleidt zichzelf gitaar, bas, drums en percussie. Ik schreef dat hij al over de hele wereld heeft gespeeld en dat laat hij op deze horen. Het eerste nummer, de titelsong “Montserrat”, een loflied op het mooie Caribische eiland. Om meteen daarna te duiken in de countryblues van “Don’t Say Goodbye” en “Ain’t No Cross” en te vervolgen met de reggae “I Been Had”. Vervolgens horen we nog swamp- en New Orleans-blues en een langzame soulballad met “It’s Raining”. Deze laatstgenoemde en de Deltablues “Indianola” en “Good Mawnin’ Judge” zijn wat mij betreft de drie hoogtepunten van deze cd.

Een prima cd van Ivor S.K. Een jonge veelbelovende muzikant, die na de belofte na zijn EP van vorig jaar zeker niet heeft teleurgesteld.

Website: www.ivorsk.com

Reacties

Frank Roszak op 18-05-2017 07:47

Many thanks Eric  always appreciatedRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 18-05-2017 15:50

Mooi

Ivor S.K. op 19-05-2017 09:29

Thanks mate

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl