barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Chastity Brown – Silhouette Of Sirens

Chastity Brown is de dochter van een Afro-Amerikaanse vader en een blanke Ierse moeder. Ze groeide op in Tennessee en speelde saxofoon en drums in de plaatselijke kerk. Later leerde ze ook gitaar, banjo en piano. Haar eerste cd kwam uit in 2007 en nu is met “Silhouette Of Dreams” haar vijfde album op de markt gekomen.

Op de cd staan tien door Chastity zelfgeschreven nummers, waarvan enkele in samenwerking met Robert Timothy Mulrennan. En zelf nummers schrijven is de grote kracht van haar. Er zijn veel componisten die zelf mooie en veelzeggende teksten schrijven. En Chastity behoort bij de besten ervan. Zij schrijft uit zowel eigen ervaringen als fantasie. En dat in zowel helder teksten als in metaforen, zoals we van ware dichters gewoon zijn. Zelf beschrijft ze het album als én ‘politiek’ en ‘psychologisch’ ten opzicht van zichzelf en de huidige toestand in de VS. “Drive Slow”, een van mijn favorieten, is zo’n voorbeeld van zelfreflectie, van wel of niet durven, van koesteren. Andere favorieten van mij zijn het woedend klinkende “Carried Away” en het midtempo “Colorado”, een mooi rocknummer.

Een meer dan uitstekend album van Chastity Brown. Goede muziek die prachtige teksten verpakt. Een album om goed naar te luisteren en van te genieten.

Website : www.chastitybrownmusic.com

Reacties

Han de Tekort op 20-06-2017 14:45

Prachtig

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl