barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Polly O’Keary and the Rhythm Method – Black Crow Callin’

Met een kleine 30 jaar ervaring in de blues heeft Polly O'Keary met haar band the Rhythm Method haar vierde cd uitgebracht. Polly is afkomstig uit Seattle, ze is bassiste en zangeres, heeft over de hele wereld getoerd en in haar carrière nog al wat prijzen in de wacht gesleept The Rhythm Method bestaat uit Polly’s echtgenoot drummer Tommy Cook en gitarist David Miller. De tien nummers op de “Black Crow Callin’” zijn door Polly en de band zelf geschreven.

Het aanbod op de cd is een goede mix van blues, rock met wat uitstapjes naar andere genres. Het begint met een stevige shuffle “Hard Hearted World", waarin Miller duidelijk zijn kunnen op gitaar toont. In het stevige “Red Light”gaat hij helemaal los.  De blues en rock zijn de rode draad op het album, maar op gezette tijden wordt het tempo ook omlaag geschroefd en laat de band een prachtige slowblues horen. De aanvulling van de blazers van The Powerhouse Horns geven een soulvol karakter mee en de inbreng van de Hammond B3 van Norm Bellas, de piano van Eric Robert en harmonica van Jim McLaughlin zorgt voor een verrijking van het geluid. Mijn favoriete nummers zijn het stevig rockende “Red Light” en de fraaie ballad “Reconciled”.

Een uitstekende cd, over het geheel tamelijk stevig, maar met de nodige rustpunten. Goed gezongen en gespeeld en knap gecomponeerd. Zeker waard om beluisterd te worden.

Website: www.pollyokeary.com

Reacties

Frank Roszak op 15-06-2017 06:45

Thank u Eric  Polly is a dear friend  so thank u even moreRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 16-06-2017 07:11

Prima, niets mis mee

Polly O'Keary op 16-06-2017 07:17

Thank you so much! I loved your review! I was able to translate it with Google translate, and I think it did OK

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl