barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
JVT Band – Southern Comfort

Jeroen van Tuijl is een gitarist uit het Noord-Hollandse Bovenkarspel, die al sinds jaar en dag met zijn JVT Band rondtoert door Nederland en de VS. Hij brengt een prima mix van bluesrock en southern rock samen. Onlangs is Jeroens vierde cd verschenen met de titel “Southern Comfort”.

Met het toeren door de VS heeft hij aardig wat contacten weten op te bouwen. Een ervan is de uit Kentucky afkomstige gitarist Tommy Stillwell, die op de nieuwe cd meespeelt en samen met Jeroen verantwoordelijk was voor de productie. Verder doen de vaste bandleden drummer Rene Wit, bassist Claudio Guliker en toetsenman Peter Frijling mee. Op enkele nummers horen we Jonas Cowang (harmonica), Lacy Jean (viool) en Michael Beck (zang). Op “Southern Comfort” staan acht nummers, stuk voor stuk sterke songs. Jeroen is een uitstekende gitarist en dat laat hij horen ook. Het is stevig, het vlamt en, wat ik heel belangrijk vind, het is melodieus. De band zorgt voor een uitstekende begeleiding. Meteen met de opener “Bad Ass Song” geeft de band een visitekaartje af, een stevig rockende nummer met de vlijmscherpe slidegitaar van Jeroen. Dat het ook rustiger aan kan horen we in het countrybluesnummer “A Light In The Distance”, waarin Peter Frijling op orgel zijn stempel drukt. Erg goed vind ik het door Tommy Stillwell gezongen “Blue Moon Shines”, dat lekker swingt, en de southern rocksong “Soco”, waarin beide gitaristen van leer trekken.

Dat Jeroen van Tuijl een uitstekende gitarist is met een prima band mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het hoge niveau van de vorige drie albums is met “Southern Comfort” volgehouden. Prima werk. 

Website: www.jeroenvantuijl.nl

Reacties

Jeroen van Tuijl op 19-07-2017 14:29

Verry nice erg mooi geschreven Thank you We gaan hem wereldwijd delen

Han de Tekort op 21-07-2017 09:12

Prima!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl