barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeffrey Halford and the Healers - Lo-Fi Dreams

De in Texas geboren en in 2003 naar Californië verhuisde Jeffrey Halford is iemand die je eerder een muzikale verhalenverteller, een troubadour, zou noemen dan een liedjesschrijver. Zijn teksten hebben vaak een diepere betekenis, meerdere lagen. Onlangs verscheen zijn achtste album met de veelzeggende titel “Lo-Fi Dreams” met tien zelfgeschreven nummers. Een aantal van deze nummers waren al te horen tijdens de Europese tournee van vorig jaar.

Ik schreef hierboven al over de veelzeggendheid van de titel “Lo-Fi Dreams”. Vorig jaar vertelde Jeffrey mij van zijn plannen om een album op te nemen met zogenaamde vintage apparatuur, zoals buizenversterkers. Het resultaat van deze opnamen is nu dan ook verschenen. Het is niet zo dat deze lo-fi manier van opnemen afbreuk heeft gedaan aan de kwaliteit. Integendeel, het is krakhelder, wat zeker een verdienste is van producent Adam Rossi, in wiens eigen studio dit is opgenomen. Rossi begeleidt Halford verder op drums, toetsen en percussie. De contra- en elektrische bas wordt bespeeld door Bill MacBeath, die het trio compleet maakt. Verder horen we nog Tom Heyman (pedal steel en gitaar op een van de nummers) en Jimmy Dewrance (mondharmonica). Net als op zijn vorige albums schrijft Halford over een veelvoud aan onderwerpen. Onschuldige zaken als het kopen van een jas voor $ 40,- (de titel “Two Jacksons” is een metafoor voor twee biljetten van 20 dollar) of lekker eten in “Sweet Annette”. Ook minder prettige onderwerpen komen aan bod, zoals de achteruitgang van Elvis Presley in “Elvis Shot The Television” en zijn heimwee naar huis in “10,000 Miles”. Ook politiek roert hij zijn mondje ion het aan congreslid John Lewis opgedragen “Good Trouble”, een onvermoeibare voorvechter voor burgerrechten, die nog samen met Martin Luther King heeft gewerkt.

Wederom een meer dan uitstekend album van deze Amerikaanse troubadour, die het leven van de Amerikaan op zowel grote als kleine schaal op een mooie manier in woorden weet uit te drukken.

Website: www.jeffreyhalford.com

Reacties

Jeffrey Halford op 13-07-2017 06:54

Eric thank you hope to see you out there too

Han de Tekort op 14-07-2017 09:19

Prachtig. Die ga ik sowieso bestellen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl