barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Maks – 3ft No Diving

Het is alweer zo’n vier jaar geleden dat ik Maks A., bij de Burgerlijke Stand beter bekend als Peter Lebbink, thuis in Rotterdam bezocht. Daar vertelde hij mij onder meer dat hij bezig was met een nieuwe cd. Een promo, getiteld “Winter In Vegas” met daarop zeven nummers mocht ik toen al meenemen. Ik schreef toen al dat het smaakte naar meer, maar dat ik nog een paar maanden geduld zou moeten hebben. Dat zijn uiteindelijk een paar jaar geworden, maar nu is de cd klaar en verkrijgbaar.

“3ft No Diving” heet het album en bevat twaalf nummers. Van de zeven die op de promo-cd stonden zijn er uiteindelijk vier op de nieuwe cd terecht gekomen. Tien ervan zijn door Peter zelfgeschreven; de twee covers zijn van Robert Johnson en Lou Reed. Peter zingt en speelt gitaar, basgitaar, keyboards en drums. Daarnaast heeft hij ondersteuning gekregen van Peter Barnouw die op een nummer dobro speelt en op vijf te horen is op gitaar. Verder horen we de basgitaristen Claudio Guliker en Onno de Visser, fluitist Ron Woestenburg, Andy Kockelkoren op synthesizer en de gitaristen Cornelis van Ginkel, Jeroen van Tuijl en de uit Kentucky afkomstige Tommy Stillwell, die elk in een nummer hun diensten verlenen. Vergeleken met de meer naar blues neigende promo-cd is Maks met de nieuwe plaat de rockkant op gegaan. Ook de vier nummers die ik al kende zijn in een nieuw jasje gestoken. En ik moet zeggen, het is een prima rockende cd geworden. Niets mis mee. De twaalf stevige nummers zitten goed in elkaar en zijn aanstekelijk. Mijn persoonlijke favorieten zijn hier het vlot rockende “The Gods In My Head” met een fluitsolo van Woestenburg en stevig gitaarwerk van van Ginkel, en “Look At You”, dat akoestisch begint en langzamerhand door de gitaar van Tommy Stillwell naar een hoogtepunt wordt opgezweept.

Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn. Met “3ft No Diving” heeft Maks een prima rock-cd gemaakt.

Website: www.maksagency.com

Reacties

Han de Tekort op 25-07-2017 18:35

Goed verhaal, ben benieuwd.

Maks op 29-07-2017 19:53

Dank je voor de recensie, Eric! Ik ga vol enthousiasme verder met de voorbereidingen voor mijn 2e werkstuk... Geen idee welke kant dit uit gaat. Meer symphonisch? Hardere gitaren? Wie zal het zeggen, ik laat me leiden door wat me invalt en bevalt :)

Groeten,

Maks

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl