barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sean Taylor – Flood & Burn

Sean Taylor is iemand die zich op het kruispunt bevindt van blues, folk en country. Van Ierse afkomst, in Londen geboren, heeft hij met zijn vorige zeven cd’s bewezen een songwriter van formaat en een uitstekende muzikant te zijn. Hij kreeg terecht internationaal lovende kritieken. Taylor is duidelijk beïnvloed door mensen als Townes van Zandt en John Martyn, maar hij voldoende eigen kwaliteiten om zich van anderen te onderscheiden.

Onlangs is Seans achtste cd “Flood & Burn” verschenen met daarop elf eigen nummers en een cover. Het heeft even geduurd voordat ik een recensie kon schrijven. De teksten van Sean zijn namelijk zijn grote kracht en die heb ik eerst even op mij moeten laten inwerken. Muzikaal gezien is het onmiskenbaar Sean Taylor. Soms dromerig, dan weer woedend. Geen muzikale overdaad, maar alles op zijn plaats. En dan die typerende fluisterende stem. Sean is iemand die zeer goed in staat is zijn gedachten, zijn meningen en gevoelens te vertalen in muziek. Ik noem een aantal nummers die het meeste indruk op mij maakten. Het begint met het bezingen van een donkere vergetelheid in “Codeine Dreams”, waarbij de luisteraar zweeft op de tonen van de sax van Joe Morales. “The Cruelty Of Man” is een aanklacht tegen de hedendaagse technologie en de vervlakking in de kunst. Met een nummer als “Troubadour” laat horen dat hij ook over vrolijke dingen kan zingen. “Bad Case Of The Blues” gaat overduidelijk over een liefdesrelatie die voorbij is. De viool van Hana Piranha voegt er nog een extra treurige noot aan toe. In “Life Goes On” laat Sean horen, dat hij een uitstekend gitarist is. Met bassist Danny Thompson en violiste Hana Piranha sluit Taylor in “Better Man” het album af . Hierin beschrijft hij het leven als muzikant en zijn relatie met het publiek.

Enkele jaren geleden heb ik Sean Taylor voor het eerst gehoord, gesproken en zien optreden. Toen was ik meteen onder de indruk van zijn kwaliteiten als songwriter en performer. In de loop van de jaren is hij m.i. nog beter geworden en “Flood & Burn” is het beste dat hij tot nog toe heeft afgeleverd. Een absolute aanrader.

Website: www.seantaylorsongs.com

Reacties

Sean Taylor op 04-07-2017 07:11

Hello Eric Many thanks for the lovely review. Really appreciated. It really means a lot. 

I will be touring the Netherlands again in the autumn of 2018. Be great to see you again 
Thanks again for the support 
Peace 
Sean
Han de Tekort op 04-07-2017 14:30

Ik heb hem inmiddels ook. Altijd goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl