barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eamonn McCormack – Like There’s No Tomorrow

Met “Like There’s No Tomorrow” heeft de Ierse zanger en gitarist Eamonn McCormack (Dublin, 1962) onlangs zijn derde solo-cd uitgebracht. Het is zijn vijfde als je de twee meetelt die hij onder de naam Samuel Eddy heeft gemaakt. Als Samuel Eddy heeft hij in 2002 een tijd lang afstand genomen van de muziekindustrie, van de schade aangebracht door inspanningen van het toeren en de vele optredens. Maar in 2008 dook hij onder zijn eigen naam weer op en dat resulteerde in de albums “Kindred Spirits” (2008) en “Heal My Faith” (2012).

Met bassist Jonathan Noyce en drummer Darrin Mooney vormt McCormack, die zelf zingt en gitaar, mandoline, harmonica, gitaarsynthesizer speelt, een klassiek powertrio. “Like There’s No Tomorrow” is een dubbel-album met een elektrisch en een akoestische cd. Er staan in totaal achttien nummers op beide schijven, waarvan drie covers en vier nummers die hij samen met Edwin Williamson heeft geschreven. McCormack en zijn maten laten op dit album horen dat zij in staat zijn een prima stuk op blues geënte rock te kunnen laten horen. Bluesrock, boogie, rock ’n roll, maar ook mooie ballads, ze draaien er hun hand niet voor om. Van de eerste schijf vallen mij in het bijzonder het door Phil Lynott geschreven, maar nooit eerder uitgebrachte “One Wish” op, alsmede de prachtige ballads “Still Missing You” en “Running Back To You”. Dat hij meer is dan een schrijver van oppervlakkige teksten wordt duidelijk na het beluisteren van “Writing On The Wall” over het Amerika en de financiële wereld van nu.

De sfeer van de schijf 2, de akoestische, is duidelijk anders. Het rauwe is er van af en de nadruk komt meer te liggen op melodie en harmonie. Dat wordt meteen duidelijk bij het eerste nummer “No Airs And Graces”, een eerbetoon aan Eamonns idool Rory Gallagher. Mooi zijn ook “You Take My Blues Away”, dat hij heeft geschreven voor zijn dochtertje, het prachtige “The Guilt I Feel Inside”, waarop hij alleen te horen is op gitaar en harmonica, en de geheel eigen uitvoering van het Jimi Hendrix nummer “Angel”.

Eamonn McCormack heeft met “Like There’s Tomorrow” een prachtige dubbel-cd gemaakt. Wat mij betreft is het een van de beste dat ik dit jaar heb gehoord in dit genre.

Website: www.eamonnmccormack.net

Reacties

Eamonn McCormack op 24-08-2017 16:20

Wow Eric That's a super review Thanks a million.

I'll put it on Facebook now 
Cheers Eamonn.
Han de Tekort op 25-08-2017 07:20

Top. Die gaat op mijn lijstje.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl