barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Alastair Greene – Dream Train

Gitarist/zanger Alastair Greene komt uit Zuid-Californië en heeft de afgelopen twintig jaar zowel met eigen band en als begeleider een solide reputatie opgebouwd. Zo is hij te horen op tientallen cd’s, waaronder die van Aynsley Dunbar en Alan Parsons. Van laatstgenoemde is hij sinds 2010 een vast lid van de band geweest. Begin dit jaar heeft hij hiervan afscheid genomen om zich weer te richten op zijn solocarrière. Het resultaat hiervan ligt in de vorm van de cd “Dream Train” nu in de winkels.

Het is het zevende soloalbum van Alastair Greene en hij wordt begeleid door Austin Beede (drums) en Jim Rankin (bas), waarmee hij een waar powertrio vormt. Dat hij een goede reputatie heeft bewijst de deelname van Walter Trout, Debbie Davis, Mike Finnigan, Mike Zito en Dennis Gruenling. Van de dertien nummers zijn er twaalf door Greene geschreven. De cd begint met het titelnummer “Dream Train”, energiek met stevig slidewerk, dat de toon voor de rest van het album zet. Het is over het algemeen stevige bluesrock, waarbij de wat ingetogenere ballads voor de broodnodige variatie zorgen. Een voorbeeld hiervan is het akoestische “Song For Rufus”. Mijn persoonlijke favorieten zijn  de boogie “Rain Stomp”, het instrumentale “Grateful Swagger” met Debbie Davis op gitaar, en het door Mike Zito ondersteunde “Down To Memphis, dat naar southern rock neigt.

Alastair Greene brengt niet nieuws, maar wat hij doet is gewoon behoorlijk goed. Voor de liefhebbers van stevige en melodieuze bluesrock is dit zeker een aanrader.

Website: www.agsongs.com

Reacties

Han de Tekort op 28-10-2017 07:43

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl