barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bruce ‘Mississippi’ Johnson – The Deal Baby

Zoals de naam al aangeeft komt Bruce Lester Johnson uit Mississippi. Al vanaf zijn jongste jeugd is hij omringd door de muziek van Jackie Wilson, die zijn neef is, Al Green en Lou Rawls. Na een tijd als marinier te hebben gediend is hij verhuisd naar Parijs, waar hij lid werd van de band van bassist Big Joe Turner. Inmiddels woont Bruce ‘Mississippi’ Johnson al weer enkele jaren in Londen. De cd “The Deal Baby” is zijn debuut.

Wat meteen opvalt is de donkere baritonstem van Johnson. Hij is een uitstekende zanger, die precies het juiste gevoel, de zogenaamd ‘soul’, en timing weet te raken. Op de cd staan twaalf nummers, die zich allemaal bewegen in de door blues beïnvloedde soul. Hij wordt begeleid door een uitstekende band, die onder leiding staat van pianist Johan Dalgaard. We horen hier zowel rustige nummers als “Years, Tears” en het bedachtzame “No Good”, als dansbare songs als het funky “I Can’t Shake The Blues” en het dubbelzinnige “Freak On Or Die”. Genoeg te genieten hier, waarbij “That’s The Deal Baby” met mooi pianowerk van Dalgaard, en “The Neighbour Next Door”, een van de weinige nummers is waarbij de gitaar op de voorgrond treedt, mijn favorieten zijn.

Deze eerste cd van Bruce ‘Mississippi’ Johnson is een mooie kennismaking met deze zanger. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Website: www.brucemississippijohnson.com

Reacties

Bruce Johnson op 31-10-2017 14:31

Hi Eric, I read it and really like it! Thanks!!

Han de Tekort op 31-10-2017 14:39

Prima, klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl