barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John F. Klaver Band – Catch The Morning Sun

Het briefje, dat de cd vergezelde, begint met de zin “Voor deze opnames is John een nieuwe weg ingeslagen”. Nu kennen we John F. Klaver als een begenadigd bluesrockgitarist, die zowel melodisch kon spelen maar ook in staat was de planken van het podium krom kon trekken. Met zijn vijfde album, de mini-cd/ep “Catch The Morning Sun” is inderdaad het een en ander met het geluid gebeurd. De Hammond is verdwenen en John speelt nu met een zeer basic band, namelijk zang, gitaar, bas en drums.

De nieuwe band van John F. Klaver bestaat naast de naamgever uit zangeres Nicole Verouden, bassist Tenny Tahamata en drummer Peter Weissink. Vooral het toevoegen van Nicole aan de band is debet aan het nieuwe geluid van de band. Van het stevige bluesrockgeluid is nu afgestapt en de stijl van de nummers zit meer in de richting van de melodieuze rock en pop. Voor de liefhebbers van het oude geluid is het even wennen, maar die zullen ook moeten toegeven dat er helemaal niets mis mee is. Van de zeven nummers zijn er vijf geschreven door John. Dat hij een prima componist heeft hij in het verleden al wel bewezen. De covers zijn “Gonna Move” van Paul J. Pena en “Shelter”, dat bekend is van Tedeschi-Trucks. De ritmesectie van de als altijd solide spelende Tahamata en Weissink vormt een adequate ondersteuning, een stevig fundament. Door de nieuwe samenstelling is Johns rol ook wat meer naar achteren geschoven. Nicole Verouden is een uitstekende zangeres; ze heeft een groot bereik en weet het gevoel in haar stem te leggen, die we bij dit genre zo graag horen. John is als zanger alleen op het titelnummer te horen. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn “Funny Way Of Showing It”, afwisselend jazzy en gospelachtig, en de ballad “Learned A Lot”, waar John nog even flink te keer gaat met zijn gitaar.

Een verrassend nieuwe richting voor de John F. Klaver Band. Ik vind het een geslaagde cd en wellicht kan hij er een nieuw publiek mee bereiken.

Website: www.johnklaver.nl

Reacties

John F. Klaver op 26-10-2017 18:04

Hallo Eric,Top, dank je wel!Kom je morgen ook naar de cd-presentatie?Groeten, John

Han de Tekort op 27-10-2017 08:07

Prima

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl