barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Hackett Band – We Are Not Alone / Another Live

Noem je de naam Hackett dan roept menigeen ‘Steve’, ooit gitarist van Genesis en later zeer succesvol op de solotoer. Maar het gezin Hackett heeft een nog een minstens zo goed muzikant voortgebracht, namelijk John Hackett. Deze jongere broer van Steve is multi-instrumentalist, die naast fluit, zijn hoofdinstrument, ook gitaar, bas en toetsen bespeelt. Hij komt uit de klassieke- en jazzhoek, heeft deel uit gemaakt van de band van zijn broer en werkte onder meer met Anthony Phillips (voorganger van broer Steve bij Genesis), the English Flute Quartet, Westminster Camerata en was lid van het trio Symbiosis, waarmee hij zogenaamde ambientmusic maakte. Pas tegen zijn vijftigste bracht hij zijn eerste cd uit met eigen band.

Onder de John Hackett Band is onlangs het album “We Are Not Alone” verschenen, een studio-cd met als extraatje de live-cd “Another Live”. Op de cd wordt Hackett begeleid door Nick Fletcher (gitaren), Jeremy Richardson (basgitaar en zang/gitaar op een van de nummers) en Duncan Parsons (drums, triangel, toetsen). En grote broet Steve Hackett speelt op een van de nummers mee op mondharmonica. Op “We Are Not Alone” staan negen door de band geschreven nummers, waarvan het grootste deel door Hackett. De band brengt een combinatie van progrock, folk, classic rock en jazz. De hoofdrollen worden duidelijk ingenomen door Johns fluitspel en het grandioze gitaarwerk van Nick Fletcher. Deze klassiek geschoolde gitaarvirtuoos domineert met zijn soms rustig en smaakvolle en dan weer felle, vingervlugge spel. Ieder nummer is anders. Het is moeilijk om een favoriet aan te wijzen, maar de meeste indruk maakten op mij de opener “Take Control”, een stevig nummer met invloeden uit blues en folk, het rustige “Summer Lightning” en het door Duncan Parsons geschreven “Queenie and Elmo’s Perfect Day”, waarin bas en drums de hoofdrol spelen. De tweede cd is een registratie van een optreden op 7 mei 2016 voor de Classic Rock Society in Maltby. Hier laat de band met negentien nummers horen dat zij ook live hun mannetje staan.

Na beide cd’s uitgebreid beluisterd te hebben kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat we hier met een meesterwerk te maken hebben. Gemaakt door vier topmuzikanten, die samen een hechte band vormen. Uitstekend.

Website: www.facebook.com/johnhackettband en www.hacktrax.co.uk/wordpress/category/john-hackett-band/

Reacties

John Hackett Band op 23-11-2017 07:48

Thank you for forwarding this to us, very kind!(And we're so pleased that Google Translate exists!)

Dave Hill op 23-11-2017 07:56

Hel;lo Eric

Wow! So very happy to hear such praise!
I am glad your ears were open to the various musics that make up this album. - and Thank You so much to Helen ( :) ) for putting together. Very kind of you to send the translation, also - the Englisg is in fact, excellent
I cant think of any more praise to give you. The main thing is, you 'get' it
Thank you once again, so much, once again
Very Best Wishes - and hope we have more releases for you in future
Dave
Han de Tekort op 24-11-2017 07:47

Top. Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl