barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Leif de Leeuw Band – Until Better Times

Al een aantal jaar is Leif de Leeuw een van de nieuwe beloftes van de Nederlandse blueswereld. Hij is een van die jonge muzikanten, die met talent en lef voor een frisse wind zorgden. Nu is het principe van beloftes zo, dat deze op een bepaald moment ingelost moeten worden. En wat Leif de Leeuw betreft heeft hij hier ruimschoots aan voldaan. Een EP in 2014 en een eerste cd in 2016, diverse prijzen, talloze optredens op podia, festivals en tv hebben gezorgd dat niemand meer om hem en zijn band heen kunnen.

Op het ogenblik ligt zijn tweede cd met de titel “Until Better Times” in de winkels met elf door de band zelfgeschreven nummers. Zangeres Britt Jansen heeft voor de teksten gezorgd, waarbij een nummer samen met Leif. De band bestaat uit de al genoemde Leif (gitaar, pedal steel) en Britt (zang, gitaar), samen met Tim Koning (drums, percussie) en Boris Oud (bas). Verder horen we Willem ’t Hart (Hammond, toetsen) en Jasper Ras (percussie), die ook voor productie en mix verantwoordelijk is. Op “Until Better Times” laat de band de blues wat achter zich en gaat het meer de richting van de hardere rock op. En dat doen ze prima. Britt heeft een stem die zich goed voor dit genre leent. De nummers zitten goed in elkaar, zijn prima geschreven. Nummers die wat mij betreft een aparte vermelding verdienen zijn “Getting Older” met de zogenaamd ‘twin-guitar’ aanpak die we van de Allman Brothers kennen, de ballad “Mr. Hangman” en het emotionele “Dysphoria”.

“Until Better Times” is een prima nieuwe plaat van de Leif de Leeuw Band. Een band die hiermee bewijst zich steeds verder te ontwikkelen.

Website: www.leifdeleeuw.com

Reacties

Hans Broere op 16-11-2017 10:24

Bedankt weer Eric.

Han de Tekort op 17-11-2017 14:43

Prima cd, Eric. Ik heb hem inmiddels ook gekocht.

Silvia op 18-11-2017 14:52

Het schijfje is sinds de release de CD speler in mijn auto niet meer uit geweest. Vanaf het moment dat ik kennis heb gemaakt met het gitaarspel van Leif ben ik al verliefd. Britt zingt altijd al prima maar de wat rauwe zang die in meerdere nummers te horen is heeft mij volledig ingepakt. Ja.....ik ben fan van Leif de Leeuw Band en ik schaam me dan ook in het geheel niet voor de grote sticker achterop mijn auto.

Eric op 20-11-2017 19:07

Leuk om te horen. En zo'n sticker is niets om je voor te schamen, hoor.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl