barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sass Jordan – Racine Revisited

Sass Jordan is een Brummie (geboren in het Engelse Birmingham), maar woont al zo lang in Canada dat zij als Canadese beschouwd kan worden. Van 1988 tot 2009 heeft zij zeven albums uitgebracht en dit heeft haar geen windeieren gelegd. Zij heeft met onder meer Joe Cocker samengewerkt (hun duet is te horen in de film The Bodyguard) en heeft het podium gedeeld met Aerosmith, Van Halen en Alice Cooper.

Precies 25 jaar  nadat het album “Racine” uitkwam, waarmee zij doorbrak, heeft Sass Jordan besloten dit album opnieuw op te nemen en uit te brengen als “Racine Revisited”. In de filmwereld is het al vele jaren de gewoonte het script van een oude film van stal te halen en opnieuw op te nemen, maar dat dit in de muziek gebeurt is helemaal nieuw voor me. Vooral omdat het nieuwe album bijna een-op-een gelijk is met het origineel uit 1992. Zij wordt nu begeleid door haar echtgenoot, Guess Who-zanger Derek Sharp (gitaren, orgel, piano, zang), Chris Caddell (gitaar), Brent Fitz (drums, percussie) en Rudy Sarzo (bas). Het geluid is wat voller, maar dat lijkt mij vooral te danken aan de verbeterde studiotechnieken. Is het een slecht album? Nee hoor, dat niet. Sass Jordan is nog steeds een uitstekende zangeres, muzikaal zit het allemaal prima in elkaar, de nummers zijn gewoon goed.

Liefhebbers van rock en bluesrock, vooral zij die het origineel “Racine” niet hebben, kunnen het album met een gerust hart aanschaffen. Er is genoeg te beleven. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een uitgave met bijvoorbeeld ‘previously unissued’ materiaal. Of, nog liever, een geheel nieuw album.

Website: www.sassjordan.com

Reacties

Han de Tekort op 07-11-2017 15:15

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl