barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dave Keyes - The Healing

De uit New York afkomstige zanger, pianist en liedjesschrijver Dave Keyes is al meer dan dertig jaar werkzaam in de blues. Hij heeft als begeleider het podium gedeeld met een keur aan artiesten als Odetta, Bo Diddley, Eddy Clearwater, Big Jay McNeely, Gladys Knight, Lou Rawls en vele anderen. Naast een veelgevraagd begeleider heeft hij ook een solocarrière, die heeft geresulteerd in vijf goed ontvangen albums, tournees en optredens door de VS en Europa, en een serie prijzen en nominaties.

Met “The Healing” heeft Dave Keyes onlangs zijn zesde soloalbum uitgebracht. Hij wordt hierop begeleid door o.m. de gitaristen Popa Chubby en Arthur Nelson, bassist David J. Keyes (geen familie), drummer Frank Pagano en een achtergrondkoor met Alexis P. Suter, Vicki Bell en Ray Grappone. Op de cd staan elf nummers, waarvan er negen door Dave Keyes, al dan niet in samenwerking met een ander, zijn geschreven. Elf prima gebrachte nummers die diep uit de blues, soul en gospel putten. Goed gespeeld en gezongen. Genieten van begin tot eind. Nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn het swingende “Ain’t Looking For Love”, dat wordt gezongen door Vaneese Thomas, het van Sister Rosetta Tharpe bekende “Strange Things Happening” met een vraag-en-antwoord spel tussen Keyes en het bovengenoemde achtergrondkoor, en “Come To Me”, waarin Popa Chubby zich uitleeft op zijn gitaar.

Dave Keyes heeft “The Healing” opgedragen aan Leon Russell, zijn grote voorbeeld. Het is een meer dan uitstekend gemaakte cd geworden. Prachtige blues, dus genieten van begin tot einde. Aanrader.

Website: www.davekeyes.com

Reacties

Rick Lusher op 06-12-2017 07:37
Thank you Eric

Rick

Han de Tekort op 06-12-2017 14:33

Very nice

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl