barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
VanderLinde – Live Trails

Arjan van der Linde, zanger, bassist, songwriter en naamgever van VanderLinde, steunt al langer een weeshuis in Olon, Ecuador. De opbrengsten van de nieuwste cd “Live Trails” komen ten goede aan dit weeshuis. De band en producer Erwin Musper, die als vrijwilliger in het betreffende weeshuis werkt, staan hun inkomsten af, zodat er meer geld kan worden gebruikt voor het beoogde doel.

VanderLinde bestaat uit de al genoemde Arjan (zang, bas, gitaar), Bert Schwertmann (akoestische gitaar, basgitaar, zang), Wietze Koning (elektrische gitaar), Mark Eshuis (drums) en Christof Bauwens (resonator, lapsteel, zang). Met “Live Trails” brengt VanderLinde hun zevende cd op de markt. Zoals de naam al verraadt is het live opgenomen, en wel op 3 februari 2017 in VERA in Groningen, de thuisbasis van de band. Op de cd treffen we twaalf eigen nummers aan, die zich allemaal bewegen in het gebied Countryrock, Westcoastpop met uitschieters naar rock ’n roll en hardrock. Een zeer gevarieerd aanbod dus. De nummers, die ik al van de studio-cd’s ken blijven ook live overeind. VanderLinde is een band met uitstekende muzikanten, die ook nog prima samen werken en daardoor een echt én hechte band vormen. De samenzang doet bij wijle denken aan bands als Buffalo Springfield, CSN&Y en de Eagles. Het gitaarwerk van Wietze Koning is van grote klasse. Voor mij is hij een van de beste gitaristen van Nederland. In januari schreef ik al bij de beoordeling van de dubbel-cd “Devil’s Trails” dat VanderLinde een band is die grote internationale namen recht in de ogen kan kijken. Met deze live-cd is mijn mening hierover alleen nog maar meer bevestigd.

Eigenlijk was het de bedoeling dat het bij een enkele uitgave zou blijven. Er waren zeer veel aanvragen voor de cd, dat de eerste persing snel uitverkocht was. En omdat het een goed doel betreft heeft Arjan besloten een tweede persing te laten doen. De cd’s zijn te bestellen via de website.

Website: www.vanderlinde.info

Reacties

Arjan van der Linde op 09-12-2017 08:09

Geweldig! Super bedankt, Eric! Tot snel!

Han de Tekort op 11-12-2017 07:35

Altijd goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl