barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mick Kolassa and Friends – Double Standards

Al meer dan vijftig jaar behoort Mick Kolassa tot de blueselite van Memphis, Tennesse. In 2014 verscheen zijn eerste cd en hij heeft er zijn in, want even zoveel jaar heeft hij nu zijn vierde uitgebracht. Deze nieuwe cd “Double Standards” heeft een dubbelzinnige titel. Het zijn dertien bluesklassiekers, die als duet zijn opgenomen. Het idee voor deze cd is ontstaan uit een grap tussen Kolassa en Sugaray Rayford, beiden met wat kilootjes te veel op de ribben, die van plan waren het oude Willie Dixon nummer “300 Pounds Of Joy” op te nemen. Uiteindelijk zijn er genoeg bluesartiesten gevonden die aan het project wilden meewerken.

Het project is volledig gesteund door Micks goede vriend Jeff Jensen, die ook de productie ervan heeft gedaan. Naast Mick (zang, gitaar) en Jeff (gitaar, productie) horen we bassist Bill Ruffino en drummer James Cunningham, beiden van de Jeff Jensen Band, en Chris Stephenson (orgel), Eric Hughes (harmonica), Jeremy Powell (piano) en Alice Hasan (viool). Van de dertien nummers horen we er drie van Tampa Red en drie van Willie Dixon. En verder nog nummers van Big Bill Broonzy, B.B. King en Jimmy Cox. Overduidelijk is het speelplezier, wat een zeer positieve uitwerking heeft op de gebrachte muziek. Het zijn stuk voor stuk goed gebrachte nummers, waar ik al enkele keren met plezier naar heb geluisterd Ik zal enkele uitschieters noemen. Geopend wordt de cd door het duet met Sugaray Rayford, dat hier is omgedoopt naar “600 Pounds Of Joy”. Zwoel wordt het met “Fever”, waarbij Annika Chambers als partner fungeert. Echte downhome blues horen we als Eric Hughes de harmonica blaast in “Key To The Highway” en de boel swingt en rockt met Jeff Jensen in “Outside Woman Blues”. Een prima cd.

Website: www.mimsmick.com

Reacties

Han de Tekort op 25-01-2018 09:17

Klinkt goed

Jeff Jensen op 27-01-2018 07:18

Wow! Thanks you Eric! What a thoughtful and wonderful review.  Look out for the next ‘Jeff Jensen’ album coming out very soon!  I’d love to hear your options on that as well.Jeff Jensen

Memphis, TN
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl