barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Rex Granite Band featuring Sarah Benck – Spirit/Matter/Truth/Lies

De Rex Granite Band is een band uit Omaha, Nebraska, die is gevormd rond – je raad ’t al – Rex Granite. Deze richtte de band in 2002 op en bracht een jaar later de eerste cd “Rollin’ And Tumblin’” uit. Het was een tijdje stil rond de band, maar drie jaar geleden werd besloten de draad weer op te pakken. De band bestaat uit gitarist en naamgever Rex Granite, bassist James Carrig en drummer Anton David. Zangeres en gitariste Sarah Benck Tardy is blijkbaar zo belangrijk dat ze apart wordt genoemd.

Op hun tweede cd “Spirit/Matter/Truth/Lies”, die onlangs verscheen, staan tien nummers, waarvan negen eigen nummers van de hand van Kevin Loomis en Sarah Benck. De enige cover is Percy Mayfields “Please Send Me Someone To Love”. Gesteund door een aantal gastmuzikanten op piano, harmonica en blaasinstrumenten heeft de band een erg leuke cd gemaakt. Opvallend zijn vooral het venijnige slidespel van Granite en de soulvolle zang van Benck. Het zijn stuk voor stuk prima nummers, die ergens tussen soulvolle en de downhome blues thuis horen. Daarbuiten vallen het caribisch klinkende “Sail Away (pt1)” en de stevige rocker “Spirit/Matter/Truth/Lies”. Mijn persoonlijke favorieten zijn de ingetogen gezongen “Please Send Me Someone To Love” van Percy Mayfield, de stevige soul van “What You’re Missing”, en “Move Along”, waarin de zang van Benck doet denken aan die van Bonnie Raitt. Een prima album.

Website: https://www.facebook.com/pg/The-Rex-Granite-Band-featuring-Sarah-Benck

Reacties

Frank Roszak op 25-01-2018 19:40

Thank u EricRegards Frank Roszak KBA Recipient 2014 PUBLICIST

Han de Tekort op 26-01-2018 10:29

Klinkt goed

Sarah Tardy op 27-01-2018 16:04

Hello Eric, thank you for your compliments on the album, and for the review. I would love to read a translation. My email is sarahltardy@gmail.com. best wishes to you!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl