barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Robbert Fossen Band – Get Off On It!

Toen ik Robbert Fossen in november van het afgelopen jaar sprak zat hij midden in de opnamen van zijn nieuwe cd. Hij vertelde toen er zeer tevreden over te zijn. Maar ja, zoals een vader zijn kind altijd de mooiste vindt hoeft dat nog niet te betekenen dat anderen dat ook vinden. De baby is nu gearriveerd – om maar even bij deze metafoor te blijven – en nu mogen andere beoordelen of het wel zo’n schoonheid is.

Het album is getiteld “Get Off On It” en het bevat veertien nummers, waarvan er vijf door Robbert Fossen zijn geschreven. Naast Robbert, die de zang, gitaar en mondharmonica voor zijn rekening neemt, bestaat de band uit Lothar Wijnvoord (gitaar), Pascal Lanslots (Hammond B3), Ivan Schilder (piano), Jan Markus (bas), Eduard Nijenhuis (drums) en een blazerssectie met Robbert Tuinhof (tenorsax), Annemiek Loog-Henrichs (trombone) en Pier Barkent (trompet). Een achtergrondkoor met Cosmea Panka, Ramona Nelom en Tamara Spithorst completeert het geheel.

Robbert Fossen staat uiteraard bekend als dé vertegenwoordiger van de Chicagoblues in Nederland. Ook op “Get Off On It!” is dat de rode draad. Covers van nummers van Eric Bibb, Ray Charles en Tony Joe White zorgen voor wat uitstapjes naar andere bluesstijlen. Fossen wordt begeleid door stuk voor stuk uitstekende muzikanten, die hoorbaar een band vormen. Dat komt sowieso de kwaliteit van de muziek ten goede. Er zitten geen zwakke nummers tussen; uitschieters in positieve zin zijn er naar mijn mening wel. Ik wil hierbij duiden op de gospelblues “Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down” van Eric Bibb, de Ray Charles song “I Believe To My Soul”, waarin vooral de piano het dominante instrument is, en het door Fossen geschreven “Thirty Years”, waarin hij vertelt over zijn eigen 30-jarige muziekcarrière.

Kortom, een ‘baby’ om trots op te zijn. Een zeer geslaagd album van hoge kwaliteit.

Website: www.robbertfossen.com

Reacties

Robbert Fossen op 23-01-2018 09:01
Heel hartelijk bedankt hiervoor Eric. 
Wat een prachtige manier om onze baby welkom te heten op deze aarde. 
Tot gauw!
Groetjes Robbert
Han de Tekort op 23-01-2018 14:25

Top. Die komt op mijn lijstje

Franko Diago op 25-01-2018 07:48

Mooie recensie, weinig aan toe te voegen. Een fijne, gevarieerde cd, die zelfs na tig keer draaien niet gaat vervelen!

Franko Diago op 25-01-2018 08:09

Absolute top cd, lekker gevarieerd, verveelt ook na tig keer draaien niet!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl