barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ronny Aagren & his Blues Gumbo – Close To You

Als een soort van kerstcadeautje viel halverwege december de cd “Close To You” van Ronny Aagren & his Blues Gumbo bij mij op de deurmat. En een cadeautje was het zeker! De band bestaat nog niet zo lang – opgericht in april 2016 – maar voorman Ronny Aagren heeft al zo’n dertig jaar muzikale ervaring. Hij woont in Rælingen in Noorwegen en heeft in zowel zijn thuisland als internationaal gespeeld met Larsen Last Chance, the Harmophones, Billy C. Farlow en JT Lauritsen om er maar een paar te noemen.

Aagren, die zingt en gitaar speelt, heeft een kleine twee jaar geleden de Blues Gumbo opgericht, bestaande uit Alexander Andrè Johnsen (piano, orgel, zang), Roar Paulsberg (bas, zang) en Ole-Christian Rydland (drums, zang). In Noorwegen zijn de heren behoorlijk succesvol en nu is het eens tijd om de vleugels uit te slaan. “Close To You” is het eerste album van de band. We treffen er elf door Aagren geschreven nummers op aan. Wat we te horen krijgen is een portie uitstekende blues, zoals we die kennen uit de zuidelijke staten van de VS. Zogenaamde ‘down home’-blues van het wat stevigere soort vermengd met invloeden van southern rock en soul. De shuffle “Trying To Get Closer To You” toont meteen waar de band toe in staat is. Lekker swingend, een strak ritme, fel gitaarwerk en een soulvol stemgeluid. De band vergast de luisteraar op een variatie aan muziek, van blues, tot gospel (“Precious Lord”) en bluesrock (“After Midnight” en “A Question Of Time”). Mijn favorieten zijn de soulblues nummers “There Is Hope” en “Silence”.

De band heet Blues Gumbo en dat is precies wat we voorgeschoteld krijgen: een goed smakende variëteit aan muziek. Een heel prettige verrassing, een prima cd.

Website: https://www.facebook.com/RonnyAagrenAndHisBluesGumbo/

Reacties

Ronny Aagren op 08-01-2018 20:47
Wow Eric! Thank you so much for the kind words! I would love to have the translated version of the review My email is: ronny.aagren@gmail.com I will share These review om my FB page and homepage ronnyaagren.com if thats ok. Thank you so much for spreading the word and for writing the review! Best regards, Ronny
Han de Tekort op 09-01-2018 15:42

Top, klinkt goed

Hunters Records Norway op 19-01-2018 07:44

Thankswe will use it with your credit infoBest Regards HRC Norway

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl