barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Zoë Schwarz Blue Commotion – The Blues And I Should Have A Party

Blue Commotion, de band rond zangeres Zoë Schwarz bestaat sinds 2012 en in hun zesde jaar hebben zij onlangs hun vijfde cd, getiteld “The Blues And I Should Have A Party” uitgebracht. Het viertal is afkomstig uit het mooie graafschap Dorset in het zuidwesten van Engeland. Naast de al genoemde Zoë Schwarz bestaat de band uit gitarist Rob Koral, Hammond-organist Pete Whittaker en drummer Paul Robinson.

Op “The Blues And I Should Have A Party” staan dertien door Schwarz en Koral geschreven nummers. Twee ervan zijn gedichten van Pete Feenstra, de bekende Engelse bluespromotor en radioman met Nederlandse roots (geboren in Rotterdam). Muzikaal beweegt het viertal zich in het gebied van swingende blues met duidelijke invloeden uit jazz en rock. Gesteund door drums en de baslijnen van de Hammond zorgen zang, gitaar en het smeuïge orgelgeluid voor een heerlijk stuk muziek. Muzikaal zit het allemaal wel goed en ook de teksten verdienen het om goed te beluisteren. Of het nu gaat om verlaten worden (“You’ve Changed”, “You Don’t Live Here Anymore”), het verlies van een familielid (“The Memory Of You” na het overlijden van de moeder van Zoë) of herinneringen aan vroeger (Pete Feenstra’s “Way Down In The Caves”), het klopt allemaal. Mijn persoonlijke favorieten zijn het droevige “You’ve Changed” en het door Feenstra geschreven “Time Waits For No One”, dat gaat over de veranderingen en het al dan niet blijven stil staan.

Gevoel en emotie in een mooi muzikaal jasje, daar gaat het toch om in de blues. En Zoë Schwarz Blue Commotion heeft dat helemaal begrepen.

Website: www.bluecommotion.com

Reacties

Zoë Schwarz op 31-01-2018 09:29

Wow thank you Eric for the link review .... really happy you like the music ... and thank you for the translation xx I’ll add it to our website in the morning Xxxx

Pete Feenstra op 31-01-2018 10:03
Dank U Well Eric,Goed geschreven.

Pete

Han de Tekort op 31-01-2018 10:48

Prima band, klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl