barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Alice DiMicele – One With The Tide

Alice DiMicele is een Amerikaanse singer-songwriter, die in 1965 is geboren in Elizabeth, New Jersey. Haar eerste plaat verscheen in 1988. In haar nummers komt zij vaak op voor het milieu, de vrede en de rechten van de LGBT-gemeenschap. Naast de muziek zet zij zich ook voor deze doelen in. Wat dat betreft past zij perfect in de traditie van zangers als Pete Seeger, Joan Baez en Arlo Guthrie.

Met “One With The Tide” is onlangs haar veertiende album verschenen. De rode draad op het album is haar strijd voor milieu en vrede. Er staan negen nummers op, waarvan acht door Alice zijn geschreven. De cover is John Lennons “Imagine”. Muzikaal zitten we ergens tussen folk en blues. Alice wordt begeleid door een band, die doet wat het moet doen, namelijk begeleiden. De muziek staat duidelijk in dienst van de teksten. Daar draait het hier om. Ik geef een paar voorbeelden. Het openingsnummer “One With The Tide” is opgedragen aan haar overleden goede vriend en medeactivist Barry Snitkin. Een nummer als “Voice Of The Water” gaat over de strijd die de stam van de Winemem Wintu uit Californië voert om de stand van de zalm in de McCLoud weer op peil te krijgen. In “Desire” vertelt zij dat wij de natuur ons nog steeds de baas is. “Lonely Alone” gaat over het leven met een alcoholist.

Een goede cd van een uitstekende singer-songwriter. Een geëngageerde dame, die ons duidelijk iets te vertellen heeft. Grote klasse.

Website: www.alicedimicele.com

Reacties

Alice DiMicele op 02-02-2018 20:33

Thank you!! I'm so glad you like the CD. I do put my heart and soul into the music.

Han de Tekort op 05-02-2018 07:10

Klinkt goed

Geraint & Deb Jones op 12-02-2018 16:41
Thanks very much Eric.
 
Cheers
Geraint
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl