barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Greg Sover – Jubilee

Nog geen twee jaar geleden kwam de debuut-cd van Greg Sover, “Songs Of A Renegade” uit, die nu wordt opgevolgd door “Jubilee”. Door het kijken naar video’s met Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan leert Greg Sover zichzelf al vanaf vijfjarige leeftijd gitaar spelen. Eerst rommelt hij nog maar wat aan, maar vanaf zijn dertiende wordt het serieus. Na zijn verhuizing van New York naar Philadelphia gaat hij ook deelnemen aan sessies en doet zo de nodige podiumervaring op.

Op “Jubilee” staan zeven nummers, waarvan een dubbel (als radio-edit) en een cover. Greg Sover (zang, gitaren) wordt begeleid door Garry Lee (bas, percussie), Allen James (gitaar), Tom Walling (drums) en Wally Smith (toetsen) plus een aantal anderen die te horen zijn op cello, viool en harmonica. Was Sovers eerste cd nog op blues geënte rock, met “Jubilee” wordt het accent meer naar de blues gelegd. Bij de openingstrack “Emotional” horen we nog de rockkant, maar “het tweede nummer “Jubilee” is een traditionele blues. “Hand On My Heart” staat er dubbel op (een als radio-edit) gaat wat meer richting pop, en in “I Give My Love” horen we wat Caribische klanken terug. De cover “As The Years Go Passing By” en het live opgenomen “Temptation” staat weer stevig in de blues.

Een leuk album met een diversiteit aan stijlen. Met iets meer dan dertig minuten is het wat mij betreft helaas wat aan de krappe kant.

Website: www.gregsover.com

Reacties

Frank Roszak op 14-02-2018 07:51

Thank u Eric  Hope all is wellRegards Frank Roszak

Han de Tekort op 14-02-2018 10:30

Klinkt leuk

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl