barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
PennyLeen – Still Waters/Savage Waves

In het voorjaar van 2016 stuurde PennyLeen Krebbers mij een e-mail, waarin ze over haar plannen vertelde voor een nieuwe cd. Het probleem was toen dat ze nog niet genoeg geld bij elkaar had om deze droom te verwezenlijken. Tijdens een interview in haar woonplaats Arnhem heeft zij mij toen meer van dit project verteld. Een crowdfundings-actie werd gestart en ruim binnen de daarvoor gezette tijd was er voldoende opgehaald om dit project te financieren.

En nu is de cd klaar en heeft de titel “Still Waters/Savage Waves” kregen. Deze titel staat voor de persoonlijkheid van PennyLeen. Enerzijds zeer expressief en energiek, anderzijds gevoelig en onopvallend. De teksten van de dertien nummers (twaalf plus een bonustrack) zijn allemaal van de hand van PennyLeen. Ook in het muzikale deel heeft zij een aandeel gehad. Grote hulp komt van haar partner, producent en multi-instrumentalist Gabriël Peeters. De cd mag er zijn. We horen prettig in het gehoor liggende nummers, variërend van pop en soul tot onvervalste rock. Belangrijker nog dan de aangename muziek zijn de mooie teksten. Haar nummers gaan over blijdschap, en over verdriet. Over angst, het vinden van rust, het geluk van een nieuwe liefde, de beëindiging van een oude relatie. Het is een zeer persoonlijk album geworden. PennyLeen is een uitstekende zangeres. Iemand die kan fluisteren en ook kan brullen. Bijzonder is de samenwerking met Mark Lennon (zanger van Venice) in het fraaie “Help Me”, dat al als single is uitgekomen. Mijn favoriete nummers zijn “What I Want To Know”, waarin zij zelf sax speelt, en het rauwe “Not Good Enough”, waarin ze als een onvervalste rocker te keer gaat.

Als conclusie kan ik zeggen dat “Still Waters/Savage Waves” een zeer geslaagd album is geworden. Goede nummers, goed gemaakt. Klasse.

Website: www.pennyleen.nl

Reacties

Han de Tekort op 12-02-2018 07:27

Klasse

PennyLeen Krebbers op 12-02-2018 15:03

Wow! Prachtig! Ik deel ‘m!

Wat mooi dat je ook de teksten belicht. Ben ik erg blij mee!
Tot zondag!

Met groeten!

PennyLeen Krebbers

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl