barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Cameron Blake – Fear Not

Cameron Blake is een singer-songwriter afkomstig uit Grand Rapids, Michigan. Hij is een van die mensen die meer in dan een componist. Naast welluidende muziek excelleert hij in teksten, in korte, beeldende verhaaltjes. De muziek omlijst deze korte verhalen. Blake is opgeleid als violist en naast zanger, pianist en gitarist, is hij in het dagelijks leven ook dirigent van een koor. Hij is maatschappelijk betrokken en leidt diverse humanitaire projecten, waarbij hij onder meer met daklozen werkt.

Met “Fear Not” heeft hij zijn zesde album uitgebracht. Met een groep van zo’n vijftig muzikanten neemt hij de luisteraar op een reis door de wereld. Soms is de begeleiding klein en bij andere nummers is het met een volledig symfonieorkest of jazzband. Zijn muziek en stem zijn vaak melancholisch, en soms fel en woedend. Zijn nummers behandelen uiteenlopende onderwerpen en vaak worden de politiek en de gang van zaken in wereld besproken. Zoals bijvoorbeeld in “Tiananmen Square” over de toestand in 1989 op het bekende plein in Beijing, over vluchtelingen in “The Only Diamond I Could Find”. Erg mooi vind ik het rustig swingende “Old Red Barn” en het jagende door een jazzband begeleidde “Sandtown”, waarin hij schrijft over de rassenrellen in Baltimore. Zeer indrukwekkend.

Website: www.cameronblakemusic.com

Reacties

Han de Tekort op 14-03-2018 16:33

Klinkt goed

Cameron Blake op 15-03-2018 15:49

Hello Eric,

Thank you very much for the review and kind words! I appreciate the support. I am out of town for a bit but I will try to post it on my pages in the next couple days.
Thanks again,

Cameron Blake

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl