barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Stephen Stanley Band – Jimmy & the Moon

Zanger, gitarist en songwriter Stephen Stanley heeft al een behoorlijke carrière achter de rug in zijn thuisland Canada. Hij was lid van The Lowest Of The Low en Too Many Sisters, heeft solowerk gedaan en met violiste Carla MacNeil een cd opgenomen. Met de Stephen Stanley Band heeft hij onlangs de eerste cd, getiteld “Jimmy & The Moon” uitgebracht.

Naast Stanley bestaat de band uit Chris Bennett (gitaar), Gregor Beresford (drums), Chris Rellinger (bas). Op de cd zijn als gastmuzikanten nog Hadley McCall Thackston, Kate Fenner en Sarah McDermott te horen. De productie was in handen van Chris Brown. Muzikaal zou je het kunnen beschouwen als goed in het gehoor liggende rock, niet te gepolijst, maar met een mooi rauw randje. Stephen Stanley heeft geen bijzonder mooie stem, maar hij weet ermee zijn muziek goed over te brengen. En daar gaat het om. Zijn sterkste kant is het schrijven van teksten. De nummers zijn het dan ook waard om beluisterd te worden. Nummers die daarom een speciale vermelding verdienen zijn dan ook “The Troubadour Song” over een bar in Toronto die moet sluiten, en “Under The Mynah Bird” over het werk dat zijn opa heeft gedaan in een winkel onder een bar, genaamd The Mynah Bird.

Een prima cd. Goede nummers, veelzeggende teksten en uitstekend uitgevoerd.

Website: https://www.facebook.com/stephen.stanley.543 en https://stephenstanleyband.bandcamp.com/


Reacties

Bernadette Quigley op 27-03-2018 18:34
Hi Eric,
Lovely! Thanks so much.
Best,
Bernadette
Stephen Stanley op 27-03-2018 20:33

Eric. Thank you so much for this. I would love to see the translation, if you could email me at: xxxx

I really appreciate this and look forward to reading what you had to say.

Stephen Stanley op 28-03-2018 07:33
Eric
Thank you for this. I appreciate your kind words. We will be at the Static Roots festival in Germany in July, and not out of the question at this point that we make some stops in The Netherlands. I will keep you posted. 
Thanks again for the great review...
Han de Tekort op 28-03-2018 10:56

Klinkt goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl