barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Michael Kaeshammer – Something New

De in het Duitse Offenburg geboren Michael Kaeshammer (1977) heeft het vak geleerd in clubs en op festivals in Duitsland voordat hij – nog als tiener – met zijn ouders naar Canada verhuisde. Zijn debuut-cd “Blue Keys” verscheen in 1996 toen hij 19 jaar oud was. Inmiddels zijn we 22 jaar, negen albums en een kast vol met prijzen verder en heeft Kaeshammer een behoorlijke reputatie opgebouwd. Hij raakte het eerst geïnspireerd door de boogiewoogie klanken van Albert Ammons, Meade Lux Lewis en Pete Johnson en in de loop van de jaren raakte hij steeds meer beïnvloed door het geluid uit New Orleans.

Met “Something New” is onlangs zijn tiende cd verschenen met elf nummers, waarvan er tien door Kaeshammer zijn geschreven of meegeschreven. Naast een uitstekende band zijn er gastrollen weggelegd voor mensen als Cyril Neville, Curtis Salgado, Chuck Leavell en Randy Bachman. Dat geeft weer hoe deze man wordt gewaardeerd door zijn collega’s. De New Orleans-klanken zijn meteen duidelijk in het openingsnummer “Scenic Route”. Deze jazzy stijl komen we vaker tegen op de cd. Maar ook funk en ballads horen we. Erg fijne nummers zijn naar mijn mening “Do You Believe?”, waarin de harmonica van Salgado duelleert met de blazerssectie, en “Who Are You” met de felle gitaar van Randy Bachman. Hoogste tijd om het publiek in Europa eens met deze man kennis te laten maken.

Website: www.kaeshammer.com

Reacties

Rick Lusher op 23-05-2018 08:13

Thank you, Eric

Han de Tekort op 24-05-2018 11:48

Klinkt goed

Michael Kaeshammer op 24-05-2018 12:05

Hello Eric,Thank you for the attachment and thank you for the great review. I hope it will get some people in the Netherlands interested in my music.I’m touring the CD in Germany next spring and thought it wouldn’t hurt to ask you if you know any good agents/promoters I could contact to add some dates in the Netherlands for the tour. If not, not problem.Thanks again for your time to listen to the disc.Best,Michael Kaeshammer

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl