barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Micke Bjorklof & Blue Strip – Twentyfive Live At Blues Baltica

Micke Bjorklof & Blue Strip is een Finse bluesband, die sinds hun oprichting in 1991 zowel in eigen land als internationaal terecht steeds grote waardering krijgt. In 2014 vertegenwoordigden zij hun land tijdens de IBC in Memphis en hun in 2015 verschenen vijfde album “Ain’t Bad Yet” werd overal goed ontvangen. De band bestaat uit Micke Bjorklof (zang, harmonica, gitaar), Lefty Leppänen (gitaren, zang), Teemu Vuorela (drums), Seppo Nuolikoski (bas) en Timo Roiko-Jokela (percussie, MalletKAT).

Tijdens hun optreden op Blues Baltica in het Noordduitse Eutin werd het 25-jarig bestaan van de band gevierd. Het gehele optreden werd opgenomen en het resultaat ervan is nu verschenen op de dubbel-cd met de passende naam “Twentyfive Live At Blues Baltica”. Over 21 nummers wordt een bloemlezing gegeven van het werk van de band uit de eerste 25 jaar van hun bestaan. Het is een combinatie van eigen werk en covers. En het is duidelijk dat de band ook live hun mannetje staat. Van begin tot eind is het swingend en spetterend optreden. Een strakke ritmesectie zorgt voor een stevig fundament en geeft Bjorklof en Leppänen de ruimte om te keer te gaan. De band is veelzijdig en schakelt heel makkelijk van Chicagoblues langs die van Memphis naar New Orleans en terug. Fraai vind ik het harmonicaspel in “Tell Me”, de slowblues “After The Flood”, het funky “Gumbo Mama” en het aan Son House opgedragen “Ramblified”.  Een prima liveplaat, die de klasse toont van deze Finse band. Aanrader!

Website: http://www.bluestrip.net/en/

Reacties

Micke Bjorklof op 04-05-2018 06:05
Hi Eric,
thank you so much for your really nice review and I'm glad to hear you like the album. Thanks also for taking time to translate it too, much appreciated!
Best regards
Micke
Bert Pijpers op 04-05-2018 19:50

Ja, als altijd: dank Eric.

 

grt

Han de Tekort op 05-05-2018 07:40

Mooi. Gaat op mijn lijstje

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl